VLADA SRBIJE SAGLASNA: Garantuje za privremeno puštanje na slobodu Stanišića i Simatovića

U Haškom tribunalu je 15. decembra doneta odluka da će bivšim rukokvodiocima Službe državne bezbednosti Srbije biti ponovljeno suđenje po svim tačkama optužnice, pošto je Žalbeno veće tog suda usvojilo zalbu tuzilastva čime je poništena prvostepena oslobađajuća presuda

Vlada Srbije danas se saglasila da će dati garancije za privremeno puštanje na slobodu bivših rukokvodioca Službe državne bezbednosti Srbije Jovice Stanišića i Franka Simatovića iz pritvora u Hagu, saznaje "Blic".

SELAKOVIĆ O STANIŠIĆU I SIMATOVIĆU: Vlada Srbije pružiće im garancije kako bi se branili sa slobode

Iako su oslobođeni optužbi prvostepenom presudom, Stanišiću i Simatoviću biće ponovo suđeno u Hagu po optužbi za učestvovanje u zajedničkom zločinačkom poduhvatu na području Hrvatske i BiH.

U Tribualu je 15. decembra doneta odluka da će im biti ponovljeno suđenje po svim tačkama optužnice, pošto je Žalbeno veće tog suda usvojilo zalbu tuzilastva čime je poništena prvostepena oslobađajuća presuda.

Stanišić i Simatović su prvostepenom presudom 2013. oslobođeni svake odgovornosti za ratne zločine.

Oni su optuženi za ratne zločine počinjene na području Hrvatske i BiH i za učestvovanje u udruženom zločinačkom poduhvatu.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)