SVE ŠTO NISTE ZNALI O KORI UDOVIČKI! Evo šta je SRPSKA MINISTARKA rekla o Đinđiću i Vučiću, Šerbedžiji i svom ŽIVOTU (FOTO)

- Ova vlada zapravo završava posao koji je Đinđićeva započela. Vlade koje su potom vodile Srbiju se time nisu ni bavile. Naprotiv. I kad je Aleksandar Vučić pokazao hrabrosti da povede kampanju u kojoj je najavio da će morati da bude bolnih reformi - kaže potpredsednica Vlade Srbije

Nije mi bilo svejedno kada su mi sestru razapinjali tabloidi! Kori Udovički, potpredsednica Vlade Srbije i ministarka državne uprave i lokalne samouprave, po prvi put se, u velikom intervjuu, oglasila o aferi njene sestre Lidije. Ona je u ličnoj ispovesti Nedeljniku pričala i o ocu ambasadoru i ujaku predsedniku Bolivije, zetu Radetu Šerbedžiji, o svojoj kandidaturi za generalnog sekretara UN, odnosu prema veri, levici, patriotizmu...

ONE GVOZDENOM ŠTIKLOM GOSPODARE SRBIMA: Evo šta NAJMOĆNIJE žene u Srbiji kažu o OSMOM MARTU!

- Odlučila sam da ćutim i pre izbijanja te afere sa mojom sestrom. Apsolutno nikom se ni formalno ni neformalno nisam obratila kada je kompaniji Kontinental vind oduzeta građevinska dozvola. Ćutala sam i kad im je vraćena. Zašto da se odjednom oglašavam onda kada je to postalo nešto što prodaje novine? Ja svoju sestru mnogo volim i nije mi drago da se provlači po tabloidima. Ne postoji nijedna informacija kojom sam ja mogla da doprinesem boljoj informisanosti građana. Ništa se nije ticalo mene. Sve se ticalo drugih ljudi. Bitna je poruka koju su, mislim, mnogi shvatili - da su prijateljstvo i rodbinske veze veoma važne, ali ne treba da imaju veze s mojim ili nečijim državnim poslom. Nadam se da će moj primer pokazati svima da rođačke veze nemaju nikakve veze sa profesionalnim odnosom prema poslu - kazala je Kori Udovički za Nedeljnik.

Ministarka Udovički uporedila je vladu Zorana Đinđića i ovu koju vodi Aleksandar Vučić.

- Iako ima mnogo razlika između njih, obe su na istom zadatku - u procesu evropskih integracija, a pogotovo u onome na šta sam ja usredsređena. Ova vlada zapravo završava posao koji je Đinđićeva započela. Vlade koje su potom vodile Srbiju se time nisu ni bavile. Naprotiv. I kad je Aleksandar Vučić pokazao hrabrosti da povede kampanju u kojoj je najavio da će morati da bude bolnih reformi - poželela sam da mu u tome pomognem. Srećom, verujem da je najbolnije za nama - ocenila je potpredsednica Vlade Srbije.

Kori Udovički je otkrila i da joj se smešila ozbiljna diplomatska karijera, ali je ipak prelomila da će se vratiti u Srbiju.

- Istina je da sam pomislila u jednom trenutku da čak probam da dođem do mesta generalnog sekretara UN. Ponuđeno mi je da konkurišem za izvršnog direktora Ekonomske komisije UN za Evropu, što bi bio jak stepenik ka poziciji sekretara. Kao žena iz Istočne Evrope, znala sam vrlo dobro da bi me ponuđena funkcija ozbiljno ubacila u tu trku. Onda sam se zapitala i šta stvarno želim, jer nemam puku ambiciju - činjenica je da me put do te pozicije nije privlačio - ispričala je Kori Udovički u velikom intervjuu Nedeljniku.

Ona je reagovala i na sporadične optužbe da je strani plaćenik, rekavši da je one uvek nasmeju, ali se osvrnula i na reformu javnog sektora.

- Neće biti otpušten veliki broj ljudi, jer to ne bi bilo dobro za Srbiju. Moramo da podignemo produktivnost države. Moramo da smanjimo troškove budžeta još za 1,5 odsto u naredne dve godine. To može da se uštedi uz kombinaciju mera koje se ne svode na otpuštanje - kazala je, između ostalog, Kori Udovički za Nedeljnik.

(Telegraf.rs / Izvor: Nedeljnik)