Krkobabić: Pomogli smo Srbiji, pomagaćemo Srbiji (FOTO)

Krkobabić je ukazao da mnogi govore da žele da podignu penzije, grade fabrike, otvore škole, imaju mostove, "a da će oni dovesti i reke", što je neralno

Sa predizbornog skupa PUPS-a danas je poručeno da ta partija nosi barjak socijalne pravde i da se pnezioneri bore za razvoj Srbije i bolju budućnost omladine.

Koalicija romskih partija na parlamentarnim izborima u aprilu

Na skupu "Srbija pobeđuje - Svet pripada i nama" u Sava centru, kojem je prisustvovao i lider SNS Aleksandar Vučić, predsednik PUPS-a Milan Krkobabić rekao je da se socijalne pravde mnogi sete samo pred izbore, a da se "ona ne može kupiti na kiosku, niti mogu da je osmisle marketinške agencije", već da je potrebno za nju se boriti svakodnevno.

On je rekao da su četiri ocila nove politike Srbije "red, rad, rezultat i odgovornost", za koje se zalažu penzioneri i PUPS, koji su uz Aleksandra Vučića.

Krkobabić je ukazao da mnogi govore da žele da podignu penzije, grade fabrike, otvore škole, imaju mostove, "a da će oni dovesti i reke", što je neralno.

- Naši motivi su čisti, a o njihovim na današnji dan neću da sudim - poručio je Krkobabić, dodajući da je danas mnogim građanima Uskrs.

IZBORI U VOJVODINI BIĆE KAO NIKADA DO SADA! Glasaće se po SPECIFIČNOM SISTEMU

Prema njegovim rečima treba poštovati penzionere, jer su oni izgradili zemlju i nosili najveći teret razvoja.

- Pomogli smo Srbiji, pomagaćemo Srbiji. Jedan deo penzionera i zaposlenih se odrekao svojih primanja - podvukao je Krkobabić.

Dodao je da su neki govorili da je trebalo da se pitaju da li pristaju na smanjenje penzija, na šta je njegov odgovor da Srbiju, "ni kada je napadnuta 1912, kada je svaka treća muška glava izginula, niko nije pitao da li želi da se žrtvuje za zemlju".

Moram da vam prenesem da se postavljalo pitanje ne koliko će biti penzije, već da li će ih uopšte biti - preneo je Krkobabić i pozvao pristalice da glasaju jedinstveno za koaliciju "Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje" jer nejedinstvom samo gubi zemlja.

NEĆEMO FORMIRATI VLADU PO SVAKU CENU - VUČIĆ OTKRIO SVOJU IMOVINSKU KARTU! O ovom intervjuu premijera priča Srbija

Primetivši da u Srbiji nema viška radnika, već samo manjka posla, Krkobabić se založio da se učine napori da se zarađuje i pobeđuje na tržištima.

- Nemojmo da otpuštamo. Loše je kada neko preuzme preduzeće i krene da smanjuje troškove. Takvi nam genijalci ne trebaju. Hoćemo da uposlimo zemlju, da je pokrenemo i da aktivno uključimo radnike u sve to - poručio je Krkobabić dodajući da je zemlja uvek napredovala kada su radnici bili uključeni u razvoj sopstvenih preduzeća.

Isto tako zatražio je da se vratimo međusobnom poštovanju i istakao da je bitnije od pobede na izborima, šta će biti posle, pošto tada zemlju čekaju ključne bitke.

Potpredsednik PUPS-a i predsednik Udruženja penzionera Vojvodine Momo Čolaković rekao je da se PUPS mora boriti i izboriti za ustavni i statusni položaj penzionera koji mora biti regulisan i preciziran zakonom, kao i za očuvanje proizvodnih fabrika, te bolji socijalni status radnika.

S tim u vezi je pozvao sindikate da budu predvodnici u toj borbi.

- Spremni smo na sva dodatna odricanja u korist i sreću mladih generacija. Ubeđen sam da ćemo stvoriti svetliju budućnost našim mladim generacijama - poručio je Čolaković.

KRKOBABIĆ: Važno je šta je urađeno i šta se radi, a ne ko će s kim!

Potpredsednik PUPS-a i predstavnik vojnih penzionera Konstantin Arsenović podsetio je da je ta partija formirana 2000. a da je ulaskom ostvarila svoju misiju i stvorila uslove da može da se gradi budućnost.

Predsednik Saveza penzionera Srbije i zamenik šefa PUPS-a Ðuro Perić rekao je da je premijer Vučić "genijalni premijer, koji je uvek isticao značajan doprinos penzionera u fiskalnoj stabilizaciji zemlje,ali je istovremeno odbacio tvrdnje da PUPS pravi kult ličnosti od Vučića.

Vučić je značajan državnik svetskog formata, koji obavlja razgovore sa najvažnijim političarima sveta - zaključio je Perić, dok je potpredsednica stranke Mira Petrović pozvala sve pristalice da s decom i unucima zajedno odu na birališta i glasaju za koaliciju "Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje", jer ta opcija obezbeđuje bolju budućnost.

(Telegraf.rs / Tanjug)