NEĆEMO FORMIRATI VLADU PO SVAKU CENU - VUČIĆ OTKRIO SVOJU IMOVINSKU KARTU! O ovom intervjuu premijera priča Srbija

- Nažalost, neki žele da se bave mojom porodicom, mojim roditeljima, koji su pošteni ljudi, ozbiljni i odgovorni, visoko obrazovani - istakao je premijer Srbije, evo šta je još poručio građanima

Ako dobijemo poverenje naroda, imaćemo nove ljude u vladi i novu energiju, najavio je predsednik SNS i aktuelni premijer Srbije Aleksandar Vučić. On je gostujući na televiziji Happy rekao da će moto SNS u kampanji biti pokušaj da se ujedinimo za evropski standard života, za bolje škole i bolnice, za stabilne i rastuće penzije i plate, za normalnu i pristojnu Srbiju.

DOBIO SAM INSTRUKCIJE DA PODRŽAVAM SRBIJU NA EVROPSKOM PUTU! Evo šta je Skot poručio Vučiću

- Uopšte nije nemoguće i ne bih to isključio, jednako je verovatno ili verovatnije da pobede svi oni koji su ujedinjeni u mržnji protiv mene ili stranke koju vodim. Ali, kako je Sofokle govorio - milije mi je da časno propadnem nego da pobedim varajući - rekao je Vučić.

VUČIĆ PORUČIO HRVATIMA: Ne dirajte nas, ne kritikujemo vas i ne napadamo! (FOTO)

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

On je naveo da nema ništa važnije od toga da se neko oseća dobro zbog onoga što se radi za državu.

- Mi smo mnogo toga dobro uradili, postavili temelje ozbiljne države, a pred nama je još mnogo posla - rekao je Vučić. Prema njegovim rečima, najvišše novih ljudi je upravo na listi SNS.

On nije hteo da komentariše izjavu jednog političkog analitičara da je to "lista beskičmenjaka", primetivši da na uvrede ne želi da odgovara.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

- Bogdan Obradović, Ljiljana Habjanović Djurović...sve su to beskičmenjaci, primetio je ironično.

Vučić se osvrnuo i na pitanja o obrazovanju kandidata SNS i zapitao kako su moguće takve primedbe od stranaka čiji kadrovi su, poput predsednice Odbora za kulturu studirali 20 godina.

- Novica Tončev govori o obrazovanju Zorane Mihajlović... - primetio je Vučić..

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Premijer je najavio da će u sredu boraviti u poseti nemačkoj pokrajini Hesen, gde će se sastati sa premijerom te nemačke pokrajine i njihovom vladom. Takođe je najavio da će učestvovati na biznis forum, na kojem će biti predstavljene mogućnosti za investiranje u Srbiju. Vučić je istakao da su strane investicije veoma važne i da će se stalno baviti privlačenjem stranih investitora.

Vučić je istakao da će za mesec dana moći da se putuje autoputem do Makedonijie i rekao da je aktuelna vlada izgradila ukupno 360 objekata prilikom izgradnje saobraćajne infrastrukture u samo dve godine.

On je pokazao mapu Srbije, na kojoj je pokazao mostove i tunele koji su završeni.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković Foto: Tanjug/Dragan Stanković

- Obradovaću ljude kada kažem da nam je ostalo probijanje poslednjeg tunela u Grdeličkoj klisuri. Uskoro će poslednji tunel biti probijen. Završićemo taj put u roku, kao što je prevdidjeno dogodine. Još mesec dana pa ćete moći da se vozite do makedonske granice autoputem - poručio je premijer.

VUČIĆ: NEĆEMO FORMIRATI VLADU PO SVAKU CENU

Premijer i predsednik SNS Aleksandar Vučić izjavio je da neće formirati vladu po svaku cenu i da po tom pitanju neće praviti nikakve kompromise.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković Foto: Tanjug/Dragan Stanković

- Ukoliko ne budemo imali mogućnost da formiramo vladu, nećemo je formirati po svaku cenu. Lično neću da pravim nikakve kompromise po pitanju politike. Naša politika je politika razvoja Srbije, rasta BDP, pada fiskalnog deficita, pada nezaposlenosti - rekao je Vučić.

On je naveo da je u prethodnom periodu otvorio 27 fabrika istakavši da želi da nastavi sa takvom politikom kako bi građani Srbije živeli bolje.

Vučić je rekao da penzije u Srbiji nisu najmanje u regionu, navodeći da su više nego u Rumuniji i Bugarskoj, ali je istakao da je mnogo važnije da budu sigurne i da budu isplaćene na vreme.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Garantujem stabilnost isplate i samo ćemo povećavati penzije - rekao je Vučić. On je ponovio da su penzije za 60,1 odsto penzionera, odnosno za milion i 45.000 najsiromašnijih penzionera veće nego ikad, a da su za 680.000 penzionera nominalno manje nego što su imali.

Odgovarajući na kritike u vezi sa brojem korisnika socijalne pomoći, Vučić je rekao da je 2012. godine, posle vladavine demokrata, bilo 642.000 korisnika socijalne pomoći, a da ih je danas 14.000 manje.

Komentarišući kritike da je Srbija sedma najbednija zemlja na svetu. Vučić je objasnio da se po toj metodologiji sabira stopa nezaposlenosti i stopa inflacije, te da po toj metodologiji Srbija 2011. godine bila prva ili druga najbednija zemlja na svetu.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- To je inače loša metodologija, jer po njoj ispada da smo jači i razvijeniji od Španije i Grčke tri puta, što nismo- rekao je Vučić.

Vučić je rekao da je Srbija prošla kroz teška vremena i da sigurno u sledećih pet godina neće biti u recesiji.

VUČIĆ: NEMAJU ŠTA DA MI NAĐU

Premijer je istakao da se njegova imovina i imovina njegove porodice nije uvećala od kada je na vlasti, već se, naprotiv, smanjila. On je, odgovarajući na pitanje vezano za istraživanje “Krik-a” naveo da je redovno prijavljivao svoju imovinu Agenciji za borbu protiv korupcije i javnosti.

Foto: Tanjug/Danilo Peternek Foto: Tanjug/Danilo Peternek

- Njihov problem je što sem garsonjere koju sam uredno prijavio, i to na Novom Beogradu, nemam ništa drugo. Nema promena, sem smanjenja imovine mojih roditelja - poručio je on.

- Nažalost, neki žele da se bave mojom porodicom, mojim roditeljima, koji su pošteni ljudi, ozbiljni i odgovorni, visoko obrazovani - istakao je Vučić dodajući da je tradicija porodice Vučić da je uvek bila visoko obrazovana, zbog čega je u Drugom svetskom ratu najpre spaljivana kuća Vučića, jer su želeli da unište najškolovanije.

On je rekao da neki pokušavaju da se bave onim što su njegovi roditelji pre 30 godina stekli, dodajući da mu je otac bio i direktor Privredne komore.

Foto: Tanjug/Zorana Žestić Foto: Tanjug/Zorana Žestić

- Bave se odakle mom ocu plac i kuća u Jajincima, odakle stan, a to sve nema veze sa mnom - podvukao je Vučić.

Vučić je kazao da njegovi protivnici ne znaju šta će od besa i muke, i da su pridodali stanove koje je otac prodao da bi uzeo drugi stan.

- Možete da me pobedite na izborima, ali nikada neću otići iz zemlje. Uvek ću se boriti za svoje ideje i neću nikada biti lak protivnik - naglasio je Vučić.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

VUČIĆ: NE ZNAM ČEMU BI VODIO REFERENDUM O NATO

Vučić je izjavio i da ne zna čemu bi vodio referendum o pristupanju Srbije NATO, budući da je Srbija vojno neutralna država.

- Zašto bismo trošili novac, samo da bi neko mogao da kaže da smo veliki heroji? To ne donosi posao, to samo unosi štetu i više strasti i emocija i ne bi bio odgovoran potez za Srbuju - rekao je Vučić.

Govoreći o predstojećoj godišnjici NATO bombardovanja 24. marta, Vučić je rekao da će ona biti obeležena u Varvarinu, gde je poginula mala Sanja.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

- Naša namera je bila da zato odemo u Varvarin i da pokažemo da su nam važne žrtve i u Beogradu i u Batajnici i u Varvarinu - rekao je Vučić. On je naveo da će govor, koji, kaže, piše već tri noći, govoriti o zločinu koji se dogodio protiv našeg naroda, ali i o potrebi da se okrenemo budućnosti i da razmišljamo o onome pred nama. Taj govor SNS neće doneti političke poene u izbornoj kampanji, uveren je premijer.

- Završićemo u 14 sati manifestaciju, a onda počinje presuda Radovanu Karadžiću, za koju sam sigurran da će biti 100 odsto negativno prihvaćena od gradjana Srbije i biće teško napraviti dobru i pravičnu reakciju vlade. Radim na tome temeljnije i detaljnije - rekao je Vučić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kiki

    22. mart 2016 | 09:17

    Vidim botovske komentare gde se spominju neki rezultati koje samo oni imaju pa da im pomognem : Samo su oni smanjili plate i penzije ,povecali dug drzaveza10milijardi a u BDP podigli na78% pa smo sad pred bankrotom ,smanjili deviznu rezervu e to jesu njihovi rezultati ali za......!

  • Dag

    22. mart 2016 | 09:55

    Srbi su nezahvalan - narod.Ne shvataju ,koliko im je - dobro... (Penzije, i pored otetog dela, su vece nego u Kongu, Zimbabveu, Burundiju, Liberiji,Brkini Faso...)...

  • petronije

    22. mart 2016 | 08:58

    Gradjani ce na izborima ceniti i vrednovati rezultate i to ce biti kljuc dominacije SNS.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA