Tužilaštvo BiH: Postoje dva predmeta o napadu na Vučića

Ispitan je veliki broj svedoka i pregledana velika količina dokaznih materijala, kao i dostupni video snimci, iz kojih se ne mogu pronaći dokazi da su osobe protiv kojih je istraga obustavljena počinile krivično đelo, navodi se u saopštenju Tužilaštva BiH

Tužilaštvo BiH saopštilo je danas da u toj pravosudnoj instituciji postoje dva predmeta koji se odnose na napad na srpskog premijera Aleksandra Vučića prošle godine na komemoraciji u Potočarima.

NAJNOVIJI SNIMAK NAPADA NA VUČIĆA: Evo kako su Bošnjaci KAMENOM U GLAVU pogodili srpskog premijera! (VIDEO)

U saopštenju se navodi da je postupajući tužilac Tužilaštva BiH, nakon analiziranja prikupljenih i dostavljenih dokaza, doneo naredbu o obustavi istrage protiv dve osobe, zbog nepostojanja dokaza da su navedeni počinili krivično delo.

Ističe se i da u Tužilaštvu postoji aktivan drugi predmet koji se odnosi na napad na premijera Srbije, na kojem se intenzivno radi.

NAPAD NA VUČIĆA: Tužilaštvo BiH obustavilo istragu protiv osumnjičenog za incident u Srebrenici!

U okviru navedenih aktivnosti, ispitan je veliki broj svedoka i pregledana velika količina dokaznih materijala, kao i dostupni video snimci, iz kojih se ne mogu pronaći dokazi da su osobe protiv kojih je istraga obustavljena, počinile krivično đelo, navodi se u saopštenju Tužilaštva BiH.

Dodaje se da je ovo saopštenju izdato radi tačnog i objektivnog informiranja javnosti, te zbog nepotrebne politizacije predmeta koji se odnose na napad na premijera Srbije Aleksandra Vučića.

SULUDA OPTUŽBA POTPREDSEDNIKA SDA: Vučić je u Potočarima NAPAO SAM SEBE

Iz Tužilaštva napominju da javnost treba da zna činjenicu da zbog nepostojanja dokaza, entitetsko pravosuđe u Republici Srpskoj, nije procesuiralo osumnjičene za pokušaj teškog ubistva, podstrekavanje, ugrožavanje sigurnosti i druga krivična dela za koja su vodili istragu, a za koja su isključivo nadležni, nakon čega je dokumentacija iz predmeta 6. jula ove godine, dostavljena Tužilaštvu BiH.

NOVA PROVOKACIJA ĆAMILA DURAKOVIĆA: Napad na Vučića u Potočarima je - CIRKUS!

Premijera Vučića je u Potočarima prvo verbalno, a zatim i kamenicama, napala grupa ljudi, koja do danas nije identifikovana.

Duže od godinu dana vlasti BiH ništa nisu uradile da pronađu napadače i organizatore tog napada na srpskog premijera 11. jula prošle godine u Potočarima.

KO TEBE KAMENOM, TI NJEGA PESMOM: Vučića u Potočarima tukli, a on ih u Beogradu ugostio domaćinski! (FOTO) (VIDEO)

Tužilaštvo BiH saopštio je ranije da je obustavilo istragu protiv Almira Merdića (41) iz Jelaha, jednog od glavnih osumnjičenih za napad na premijera Srbije. Merdić je potvrdio da je istraga protiv njega obustavljena.

(Telegraf.rs/Tanjug)