KONSULTACIJE O NOVOM PREMIJERU: "Zeleni" na biciklima stigli kod Vučića (FOTO) (VIDEO)

Predsednik Vučić nastavio je danas konsultacije o novom premijeru Srbije

Predsednika Srbije Aleksandar Vučić nastavio je danas konsultacije o mandataru nove vlade, a dolazak su potvrdile Savez vojvođanskih Mađara (SMV), Bošnjačka demokratska zajednica (BDZ), Partija za demokratsko delovanje (PDD) i Zelena stranka. SDA Sandžaka najavila je da se neće odazvati pozivu predsednika Srbije.

Mihajlović: Konsultacije unutar SNS nepotrebne, Vučić sam treba da izabere novog premijera

Predsedništvo SNS sutra o mandataru

17:00 - Riza Halimi iz Partije za demokratsko delovanje stigao je na konsultacije o premijeru. Partija za demokratsko delovanje četvrta je po redu sa kojom predsednik Srbije danas razgovara o mandataru, a prethodno su na konsultacijama bili SVM, BDZ i Zelena stranka, dok je SDA Sandžaka odbila poziv.

Halimi je izjavio nakon konsultacija, da u razgovoru nije bilo reči o imenu mandatara, ali da će Vučićev naslednik u Vladi Srbije imati podršku poslanika te stranke.

16:00 - Delegacija Zelene stranke predvođena Goranom Čabradijem stigla je biciklima ispred zdanja na Andrićevom vencu na konsultacije o premijeru kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

15:00 - Delegacija Bošnjačke demokratske zajednice predvođena Muamerom Zukorlićem stigla je danas na konsultacije o premijeru kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Zukorlić je uoči početka sastanka predsedniku Vučiću uručio svoju knjigu "Drevna Bosna".

Lider Bošnjačke demokratske zajednice Muamer Zukorlić izjavio je danas da ta stranka ne navija ni za koga kada je novi premijer u pitanju, ali i da deli utisak Ištvana Pastora da predsednik Srbije Aleksandar Vučić u vezi sa tim trpi pritiske.

Posle konsultacija o mandataru kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Zukorlić je novinarima rekao da nije bilo reči o imenu budućeg premijera, te da on nije ni postavio to pitanje, već da se razgovaralo o profilu budućeg predsednika vlade.

14:00 - Na Andrićev venac stigla je delegacija Saveza vojvođanskih Mađara, predvođena Ištvanom Pastorom.

Predsednik SVM Ištvan Pastor izjavio je danas da mu se čini da predsednik Srbije Aleksandar Vučić trpi pritiske u vezi sa time ko će biti mandatar.

Pastor je to rekao nakon konsultacija koje su održane kod predsednika Vučića o premijeru, a na pitanje na kakve konkretno pritiske misli rekao da ne želi da o tome govori i da je to njegova lična impresija.

Vučić je juče započeo konsultacije sa predstavnicima liste "Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje", sa predstavnicima SPS i JS, kao i SRS, LDP i DS S, dok se predstavnici DJB i Dveri nisu odazvali pozivu Vučića, kao ni predstavnici izborne liste Za pravednu Srbiju - DS, (NOVA, DSHV, ZZS).

(Telegraf.rs/Tanjug)