DA, NUDIMO ATOMSKE BOMBE: Dačić ironično o izjavi Pacolija da Srbija nudi oružje u zamenu za povlačenje priznanja Kosova (FOTO)

Voleo bih da Srbija ima na raspolaganju velike količine naoružanja, malo bi nas drugačije gledali - kazao je Dačić

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je danas da predstavnici Prištine treba da se naviknu na to da ima zemalja koje smatraju da je priznanje nezavisnosti Kosova pogrešno i pozvao vlasti u Prištini, ali i sve zemlje regiona da budu uzdržane oko pitanja oko kojih se ne slažu s Beogradom.

Dačić: Priština kupuje nezavisnost, a sve što je kupljeno može biti preprodato (FOTO)

Na konferenciji za novinare s ministrima spoljnih poslova Albanije i Italije, Ditmirom Bušatijem i Anđelinom Alfanom, Dačić je rekao da svako treba da radi svoj posao i izrazio uverenje da "proces sa Kosovom nije završen".

Povodom navoda da je šef kosovske diplomatije Bedžet Pacoli izjavio da Dačić ima 300 miliona dolara na raspolaganju kao i da nudi oružje za lobiranje protiv nezavisnosti Kosova, srpski ministar je rekao da bi voleo da je to tačno i ironično dodao: Da, nudimo atmoske bombe.

- Ako neko postavlja pitanje zašto je neka zemlja povukla priznanje, onda i Srbije treba da pita zašto je neko priznao Kosovo. Voleo bih da Srbija ima na raspolaganju velike količine naoružanja, malo bi nas drugačije gledali - kazao je Dačić.

Šef srpske diplomatije je poručio Pacoliju da ne traži izgovore za domaću javnost i da svako radi svoj posao.

- Mislim da proces nije završen. Upravo zbog toga ima zemalja koje preispituju odluke. Ne mogu da prepoznam interes Kostarike ili Avganistana da priznaju Kosovo. Uostalom, Pacoli možda razmišlja o kategorijama koje on poseduje i sredstvima koje je on koristio kada je razgovarao sa pojedinim zemljama - rekao je Dačić.

Kako je rekao, ne ljuti se na njega, ali mu je poručio da sportski prihvati to što neke zemlje povlače prizmanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

- Pašće ispod 100. Ja vam garantujem - zaključio je ministar Dačić.

Upitan za komentar izjave albanskog premiejra Edija Rame da Kosovo i Albanija treba da imaju istog predsednik, Dačić je rekao da ne može da bude "tumač misli" drugih političara.

- Znamo oko čega se ne slažemo - ne slažemo se oko Kosova - izjavio je Dačić i dodao da i Srbija može da daje takve izjave, "recimo da Srbija i RS treba da imaju jednog predsednika".

Dačič se založio za uzdržanost i pozvao sve zemlje u regionu da otvoreno razgovaraju ali da budu uzdržane o pitanjima o kojima se ne slažu.

(Telegraf.rs/Beta/Tanjug)