Uskoro istraživanje stravičnih posledica NATO bombardovanja: Poslanici će odlučiti o formiranju specijalne komisije

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković sazvala je za ponedeljak, 14. maj, novu sednicu

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković sazvala je za ponedeljak, 14. maj, novu sednicu na čijem će dnevnom redu izmedju ostalog biti i Predlog odluke o obrazovanju Komisije za istragu posledica NATO bombardovanja 1999. godine po zdravlje gradjana Srbije i uticaja na životnu sredinu.

Priština ne odustaje od vojske? Nacrt zakona o transformaciji KBS predat Vladi Kosova

Kako je najavljeno iz Skupštine Srbije, poslanici će razmatrati i predloge zakona o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti, o postupku upisa u katastar nepokretnosti i vodova, kao i izmene i dopune Zakona o plovidbi i lukama na unutrašnjim vodama, koje je podnela Vlada Srbije.

Na dnevnom redu su i izmene i dopune zakona o prevozu tereta u drumskom saobraćaju, o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, o putevima, o železnici, o bezbednosti u železničkom saobraćaju, o interoperabilnosti železničkog sistema, kao i zakona o Centralnoj evidenciji stvarnih vlasnika.

Skupština će razmatrati i izmene i dopune zakona o posredovanju u prometu i zakupu nepokretnosti, o ograničavanju raspolaganja imovinom u cilju sprečavanja terorizma, o bezbednosti saobraćaja na putevima i o potvrđivanju protokola o izmeni člana 50 (a) Konvencije o međunarodnom civilnom vazduhoplovstvu i o izmeni člana 56. Konvencije o međunarodnom civilnom vazduhoplovstvu.

Pred poslanicima će se naći i predlozi zakona o potvrdjivanju Međunarodne konvencije o nadzoru i upravljanju brodskim balastnim vodama i talozima iz 2004. godine, o potvrdjivanju Sporazuma vlada Srbije i Makedonije o međunarodnom drumskom saobraćaju i sporazuma Vlade Srbije i Saveta ministara Bosne i Hercegovine o medjunarodnom drumskom prevozu putnika i tereta.

Na dnevnom redu su i predlozi zakona o potvrdjivanju sporazuma o vazdušnom saobraćaju vlada Srbije i Maroka, o saradnji vlada Srbije i Turske u oblasti urbanizma, kao i o vazdušnom saobraćaju vlada Srbije i Tunisa.

(Telegraf.rs/Tanjug)