Haradinaj u Bondstilu, Srbin Nik Dučić mu poklonio američku zastavu: Izjave o podeli su samo spekulacije (FOTO)

Haradinaj je, zahvaljujući se američkim vojnicima za njihov doprinos na Kosovu, rekao da su izjave srpskih sveštenika o podeli Kosova neosnovane i da su samo spekulacije

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj posetio je danas bazu Bondstil, gde se sastao sa komandantom ovog kampa Nikom Dučićem.

Na Kosovo stiže 125 vojnika bataljona za helikopterske napade Nacionalne garde Tenesija: Šta će im biti zadatak?

Haradinaj je, zahvaljujući se američkim vojnicima za njihov doprinos na Kosovu, rekao da su izjave srpskih sveštenika o podeli Kosova neosnovane i da su samo spekulacije.

- Svi stanovnici Kosova bi trebalo da se osećaju sigurnim - rekao je Haradinaj i dodao "američki vojnici su uradili dobar posao na Kosovu i došao sam ovde da se zahvalim američkim vojnicima za njihov doprinos".

Nik Dučić, komandant kampa Bondstil, govorio je o saradnji KFOR-a sa Kosovskim bezbednosnim snagama.

Američki komandant, srpskog porekla, je dodao da je današnja Haradinajeva poseta Bondstilu prva poseta nekog kosovskog premijera ovom kampu i ovom prilikom mu poklonio američku zastavu.

On je komentarisao i odlazak Srba iz KBS i pozvao Srbe da ostanu u kosovskim institucijama.

- Što se tiče Srba u KBS-u, veoma je pogrešno vršiti pritisak na njih da podnesu ostavke. Ovde se izvanredno obučavaju i imaju mogućnosti da zarade. A to je preduslov za održavanje porodice a najvažnije je za ostanak na Kosovu. Ja sam razgovarao sa Srbima u KBS - u oni žele da ostanu ovde, da odgajaju svoju decu i da pružaju porodicama, da služe i uče tokom boravka u KBS-u - rekao je Dučić.

VIDEO: Kosovo u 21. veku - Albanci KAMENOVALI Srbe koji slave slavu

(Telegraf.rs/RTK)