"Brate, jako mi je drago da te konačno vidim i da si živ i zdrav": Srdačan susret Sluckog i Milićevića u Skupštini Srbije (FOTO)

Slucki je na sastanku sa potpredsednikom Skupštine Srbije Đorđem Milićevićem kazao da su odnosi dve zemlje tradicionalno dobri, o čemu svedoče, kakao je naveo, intenzivne uzajamne posete visokih zvaničnika

Predsednik Odbora za međunarodna pitanja Državne dume Rusije Leonid Slucki kazao je danas da ta zemlja ostaje pri principijelnom stavu po pitanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije i time poštuje odredbe međunarodnog prava, saopšteno je danas iz Skupštine Srbije.

Slucki je na sastanku sa potpredsednikom Skupštine Srbije Đorđem Milićevićem kazao da su odnosi dve zemlje tradicionalno dobri, o čemu svedoče, kakao je naveo, intenzivne uzajamne posete visokih zvaničnika.

On je istakao da će 3. juna u Beogradu biti održano Četvrto zasedanje Komisije za saradnju Skupštine Srbije i Državne Dume Rusije i tom prilikom razgovaraće se o dodatnom unapređenju parlamentarnih odnosa dve zemlje.

Sastanak u Skupštini Srbije - Foto: Skupština Srbije

Slucki je naveo da postoji prostor za dodatno unapređenje saradnje u oblasti ekonomije i energetike i ukazao na dosadašnje uspešne projekte kao što je Gasprom, modernizacija naftne rafinerije u Pančevu i gasovod Turski tok.

Takođe, on je naglasio saradnju u humanitarnim projektima, posebno o ruskom učešću u izvodjenju radova i oslikavanju Hrama svetog Save.

Potpredsednik Narodne skupštine Đorđe Milićević istakao je da je Poslanička grupa prijateljstva sa Rusijom najbrojnija u Skupštini, sa čak 133 člana, što potvrđuje povezanost i bliskost dva naroda.

Sastanak u Skupštini Srbije - Foto: Skupština Srbije

Milićević se zahvalio na kontinuiranoj i principijelnoj podršci Rusije teritorijalnom integritetu Srbije i izrazio zabrinutost zbog odluka Prištine da uvede takse od 100 odsto na robu iz centralne Srbije, kao i odluke o formiranju takozvane vojske Kosova, što predstavlja brutalan čin kršenja Rezolucije SB UN 1244.

U neformalnom delu razgovoru, kako saznajemo, Slucki je Milićeviću rekao da su sve vreme pratili tok njegovog oporavka posle teške saobraćajne nesreće koju je doživeo.

- Brate, jako mi je drago da te konačno vidim i da si živ i zdrav - kazao je Slucki.

On je takođe rekao da se nada da će vrlo brzo igrati zajedno fudbal.

Čepurin, Slucki i Milićević - Foto: Skupština Srbije

Na sastanku su učestvovali i predsedik Odbora za spoljne poslove Žarko Obradović i predsednik PGP sa Rusijom Milovan Drecun, kao i ambasador Rusije Aleksandar Čepurin.

(Telegraf.rs)