Zukorlić prijavio boravak u Srebrenici!

- To je moralni čin mene kao čoveka i Bošnjaka prema Srebrenici. Osećam se dobro jer sam ostao dosledan svome obećanju. To činim kako bih kao građanin BiH i, od danas, građanin Srebrenice, mogao da izvršim svoju građansku i patriotsku dužnost glasanja - objasnio muftija

Glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić danas je i formalno prijavio svoj boravak u Srebrenici i podneo zahtev za promenu lične karte.

- To je moralni čin mene kao čoveka i Bošnjaka prema Srebrenici - rekao je muftija Zukorlić za agenciju Anadolija.

On je potvrdio da će na lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini 7. oktobra ove godine sigurno glasati u tom gradu.

Zukorlić je navedenu formalnost obavio samo dan pre isteka poslednjeg roka za registraciju za opštinske izbore u BiH 24. augusta 2012. godine.

- Upravo sam okončao proceduru podnošenja dokumenata za promenu lične karte. Nakon što lična karta bude gotova, narednih dana ću je i preuzeti - rekao je Zukorlić.

- Osećam se dobro jer sam ostao dosledan svome obećanju. To činim kako bi kao građanin BiH i, od danas, građanin Srebrenice, mogao da izvršim svoju građansku i patriotsku dužnost glasanja - rekao je muftija Zukorlić za agenciju Anadolija.

Prema njegovim rečima, ovogodišnji lokalni izbori u Srebrenici "prevazilaze samu konstrukciju vlasti u gradu u kojem je počinjen genocid".

(Telegraf.rs / Fonet)