KACIN: Izbori bi odložili pregovore sa EU

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju ocenio je da bi izborna kampanja i pregovori o formiranju vlade usporili ispunjenje kriterijuma za dobijanje datuma za početak pregovora

Vanredni parlamentarni izbori u Srbiji doveli bi do zastoja u dijalogu s Prištinom i odložili dodeljivanje datuma za početak pregovora s EU, ali reč je pre svega o srpskom unutrašnjem pitanju, izjavio je večeras izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin.

- Kao izvestilac ne smem i ne želim da se mešam u unutrašnja politička pitanja - rekao je Kacin, i dodao da "ne zna šta politički lideri i stranke u Srbiji planiraju".

On je, međutim, naglasio da veruje da će premijer Ivica Dačić i prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić "dobro proceniti šta je u najboljem interesu države, naroda i ekonomije", i ukazao da su to pre svega nastavak reformi i dijaloga sa Prištinom.

- Izborna kampanja i postizborni pregovori o formiranju vlade bi sigurno usporili i odgodili ispunjenje kriterijuma za dobijanje datuma za početak pregovora, ali ih ne bi i potpuno onemogućili - rekao je Kacin.

On je izrazio zadovoljstvo što su lideri stranaka koji čine vladajuću koaliciju proteklih dana iskazali jedinstvo u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

(Telegraf.rs / Izvor: Tanjug / Foto: Tanjug )