NIKOLIĆ: Složno branimo Rezoluciju

- Premijer Ivica Dačić, prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić i ja postigli smo apsolutnu saglasnost da ni po koju cenu nećemo da prihvatimo odustajanje od bilo kog dela Rezolucije o Kosovu i Metohiji koju je usvojila Narodna skupština - poručuje predsednik

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić kaže da postoji apsolutna saglasnost državnog vrha da se ni po koju cenu ne odustaje od bilo kog dela Rezolucije o Kosovu i Metohiji koju je usvojila Narodna skupština.

Kako su objavile "Večernje novosti", povodom medijskih spekulacija da je sporazum između Beograda i Prištine tajno dogovoren i da je Srbija po slovu tog "ugovora" praktično odustala od suštine Rezolucije Narodne skupštine o Kosovu i Metohiji, predsednik Srbije poručio je da postoji apsolutna saglasnost da se ne odustaje od bilo kog dela Rezolucije.

- Premijer Ivica Dačić, prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić i ja postigli smo apsolutnu saglasnost da ni po koju cenu nećemo da prihvatimo odustajanje od bilo kog dela Rezolucije o Kosovu i Metohiji koju je usvojila Narodna skupština. Budite uvereni da po tom pitanju postoji čvrst dogovor i da u državnom rukovodstvu nema slabih karika - rekao je Nikolić.

Osvrćući se ponovo na razgovore u Briselu Nikolić je rekao da se razgovaralo o tome kako bi trebalo da izgledaju policijske snage, sudstvo, o tome da ako Kosovo čak i formira vojsku da za dugo godina ta vojska ne može na teritoriji srpske zajednice da se pojavi "jer bi bilo besmisleno izazivati Srbe".

- Uostalom, čemu srpskoj zajednici vojska, protiv koga bi ratovala srpska zajednica. Srpskoj zajednici treba policija, pravosuđe, tužilaštvo i treba da uredi sve odnose u toj zajednici na način na koji preko dve stotine zajednica u Evropi žive u uređenim državama. Ako je Nemcima u Belgiji bio potreban ustavni okvir za njihovu zajednicu koja je izuzetno mala kako mislite da Srbi mogu da imaju poverenje u Albance pa da nemaju nikakav ustavni okvir. Ko Srbima garantuje da bi sa Albancima živeli na demokratskoj teritoriji a Nemci nisu verovali Belgijancima - dodao je predsednik Srbije.

(M. S. / Izvor: Večernje novosti, Tanjug)