POTVRĐENO: Lazar Krstić novi ministar finansija!

Krstić se večeras sastao sa prvim potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem. Sastanku je prisustvovao i savetnik prvog potpredsednika Vlade Siniša Mali

Lazar Krstić potvrdio je da je večeras dogovor postignut i da je on prihvatio da obavlja poslove člana Vlade na poziciji ministra finansija.

Krstić se večeras sastao sa prvim potpredsednikom Vlade Aleksandarom Vučićem. Sastanku je prisustvovao i savetnik prvog potpredsednika Vlade Siniša Mali.

- Lazar Krstić je prihvatio mesto i od 26. avgusta on će biti novi ministar finansija u Vladi Srbije -  rekao je Mali po završetku večerašnjeg sastanka vicepremijera Aleksandra Vučića i Krstića.

Krstić je rodom Nišlija, a nakon što je kao đak generacije maturirao u gimnaziji "Bora Stanković", primljen je na prestižni američki univerzitet Jejl i tamo dobio stipendiju za školovanje, koje je godišnje koštalo 42.500 dolara.

Već od prve godine studija izdvojio se kao jedan od najboljih akademaca, u trećoj godini proglašen je najperspektivnijim, a 2007. je i diplomirao u oblasti matematike, etike, politike i ekonomije. Tada počinje karijeru u konsultantskoj kući "Mekenzi", gde kao finansijski ekspert radi i danas.

(Telegraf.rs / Izvor: Tanjug)