SPS ODLUČIO: Ovo su novi ministri socijalista u Vladi Srbije!

Funkcioneri SPS-a Dijana Vukomanović, Branko Ružić i Petar Škundrić zauzeće upražnjena ministarska mesta u Vladi Srbije, a sa kvote koalicije SPS-PUPS-JS

Sednica Skupštine Srbije na kojoj će biti predstavljeni novi ministri Vlade Srbije zakazana je za 26. avgust, a stranka premijera Ivice Dačića kao nove stanare u Nemanjinoj 11 predstaviće Dijanu Vukomanović, Petra Škundrića i Branka Ružića, saznaje Telegraf.rs!

Rukovodstvo SPS-a doneće odluku na sednici Predsedništva stranke, koja će se održati narednih dana, da novi ministri s kvote SPS-PUPS-JS budu Branko Ružić, Petar Škundrić i Dijana Vukomanović.

- Za sada je samo izvesno da će potpredsednica stranke preuzeti prosvetu kojom je do sada upravljao Žarko Obradović, dok je Škundrić viđen kao naslednik Milutina Mrkonjića. Branko Ružić još nije odlučio da li će preuzeti Ministarstvo sporta ili će upravljati bivšim resorom URS-a - Ministarstvom za regionalni razvoj - kaže za naš portal dobro obavešteni sagovornik iz samog vrha SPS-a.

Ministarka zdravlja i potpredsednica SPS-a Slavica Đukić Dejanović rekla je da je ovo Vlada Ivice Dačića i da ako on neće biti premijer, biće raspisani novi izbori.

(D. Zlojutro)