Ko je čovek koji je spojio Stros Kana i Vučića?

Bivšeg direktora MMF-a u Vladu Srbije doveo je ni manje ni više nego čovek ruskog porekla čiju je agenciju angažovala naša država da zastupa njene interese u svetu

Bivši direktor MMF-a Dominik Stros Kan na poziv prvog potpredsednika Vlade Srbije prihvatio je da preuzme dužnost savetnika u Vladi za ekonomska pitanja, a njih je spojio Vladimir Molov, čiju je agenciju Srbija iznajmila, potvrdio je vicepremijer Aleksandar Vučić.

Stros Kan i njegov ekspertski tim dolaze u Srbiju da svojim savetima, zajedno sa ministrima Lazarom Krstićem i Sašom Radulovićem poprave ekonomsku i privrednu sliku naše zemlje, a sve to na poziv prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića.

Kako je izjavio Stros Kan na konferenciji za novinare u Vladi Srbije njega i Aleksandra Vučića spojio je njegov prijatelj Vladimir Molov, čovek čiju je agenciju iznajmila Srbija da zastupa njene interese u inostranstvu.

Kako Telegraf saznaje, Molov je već duže vreme zadužen za karijeru bivšeg direktora MMF-a, te je, takođe, bio zaslužan što je Stros Kan postao savetnik u brojnim kompanijama u Rusiji, Africi i Latinskoj Americi.

(D. Z.)