Spisak za ekskurziju predškolaca frapirao roditelje: 7 trenerki, 5 šortseva, 3 preobuke za diskoteku i maskenbal odelo! (FOTO)

Problem je što i kad se spakuje sve navedeno, ko će da nosi toliku torbu

Ekskurzije, rekreativne nastave i letovanja sa školom odavno nisu za svačiji džep, ali roditelj koji dete pošalje na put ima i dodatne troškove. Prosečnoj srpskoj porodici spisak stvari za detetovo letovanje sa drugarima iz razreda predstavlja "ozbiljan udar na budžet", a detetu ozbiljno opterećenje za kičmu.

Velika promena u đačkim ekskurzijama: Deca mogu da zaborave na inostranstvo, samo jedan razred ima pravo da izađe iz Srbije

Čitalac Telegrafa poslao je na adresu naše redakcije spisak koji su dobili u obdaništu njegove ćerke, pta je sve potrebno da pripreme za letovanje. Kako sam kaže, pola plate mu je trebalo da opremi dete za polazak, a kada su sve kupljeno morali da spakuju, kofer je bio veći od ćerke.

Pored peškira, pidžama i veša, vaspitači traže sedam kompleta trenerki, pet šortseva, pa čak i maskenbal-kostim, što uopšte nisu jeftine stavke. Pretpostavimo da svako dete u proseku ima dve trenerke i da nema maskenbal kostim, što znači da pored troškova smeštaja i puta, roditelji moraju da izdvoje još minimum desetak hiljada dinara.

Problem je što i kad se spakuje sve navedeno, ko će da nosi toliku torbu - dete ili dva vaspitača na grupu dece?

Roditelj čije dete ide u jedan od beogradskih vrtića u kome je dobilo ovaj spisak, ostao je bez teksta.

- Odakle mom detetu sedam trenerki. To znači da svaki dan treba da nosi drugu trenerku, pa to nema ni kod kuće! - šokiran je Vladislav P. (43).

Zanimljiva je činjenica da svako dete, kako kaže ovaj otac, treba da ponese tri slatkiša i tri slane grickalice po svom izboru, koje će dati vaspitačima, a oni će sve to jednako raspodeliti na decu. Takođe, neophodno je spremiti i paket vode od 12 flašica od po pola litra. I to se daje vaspitačima, pa će oni sve, kako su objasnili, raspodeliti deci tokom boravka na sedmodnevnoj ekskurziji.

Ne možemo a da se na zapitamo ko je osmislio ovaj spisak i da li je to proizvoljna odluka "iskusnih" vaspitača, ali čija god da je zamisao, nije za prosečnu srpsku porodicu.

VIDEO Jedva čekali leto i zamalo izgubili glave:

(Telegraf.rs)