Nikad brutalnija scena seksa u Politikinom zabavniku (18+): Majka kupila sinu časopis da ga odvoji od telefona, a zgrozila se kad je videla strip (FOTO)

Popularni časopis se reklamira kao štivo za uzraste od 7 do 107 godina, međutim...

Želja jedne majke da sina trinaestogodišnjaka, bar na kratko, odvoji od mobilnog telefona, rezultirala je, kako ona navodi, šokom, kada mu je kupila Politikin zabavnik. A u srcu Zabavnika, u stripu "Barakuda: Izbavljenje II" scene žestokog seksa, golo žensko telo i pominjanje ku*vi.

Zagor nikad bliži Srbiji u novim avanturama: Scenarista neodlučan da li će ići preko Zagreba ili Beograda (FOTO)

Neprimereno uzrastu, rekli biste? Ali, kako, ako se popularni časopis reklamira kao štivo za uzraste od 7 do 107 godina? Pre će biti, navodi Vesna Milićević, zabrinuta majka, da bi na naslovnoj strani broja od 17. avgusta trebalo da stoji "+18", zbog takvog sadržaja.

Strip je inače nacrtao Žeremi, a napisao Žan Difo.

IZ POLITIKE NEMA KOMENTARA

Bez komentara, bilo je sve što je za Telegraf rekao Petar Milatović, zamenik glavnog urednika Politikinog zabavnika.

- Je l' može tako? I šta, sad je ona to razglasila svim medijima? - rekao je urednik na našu molbu za komentar na zabrinutost jedne majke.

Kako je napisala majka dvoje dece uzrasta 13 i 8 godina, časopis je kupila sinu koji je krenuo na pripreme sa odbojkaškim klubom.

- Namera mi je bila prvenstveno da ga odvojim bar na kratko od mobilnog telefona, a i sama sam odrasla uz Politikin zabavnik i volela njegov sadržaj. Međutim, ono što sam jutros videla me je blago rečeno šokiralo! Na naslovnoj strani jos uvek piše da je namenjen uzrastu od 7-107! Ali po sadržaju ja bih rekla da je to +18! O tekstu koji se pominje u stripu da i ne govorim! - navodi Vesna Milićević.

Ovo nije prvi put da strip Politikinog zabavnika izazove zgražavanje čitalaca. Pre dve godine, slična situacija je bila sa stripom u kome je bilo scena lezbijskog seksa.

Da li se vi slažete sa tvrdnjama ove majke da je na naslovnoj strani trebalo da stoji upozorenje "+18" i da li biste, bez prethodne provere sadržaja, dali svom detetu da čita?

VIDEO: Kada bi tron progovorio - Šta kriju figure iz "Igre prestola" o novoj sezoni ove serije?

(J. Vučić/j.vucic@telegraf.rs)