Zgrožena majka uslikala prozor pun đubreta u Nišu: Tu nam borave deca, to je izvor zaraze

Direktor škole je odmah reagovao, pa je svo đubre uklonjeno

Foto: Čitateljka Telegrafa

Prozor skoro do pola pun smeća, ukazuje na neku napuštenu građevinu u kojoj odavno niko ne živi. Ali, kamo sreće, jer reč je o prozoru svlačionice za devojčice u sali za fizičko koju koriste učenici OŠ "Dušan Radović" u Nišu

Fotografiju je poslala zabrinuta majka, koja je smatrala da toliko đubre predstavlja mogući izvor zaraze. Nju je zabrinulo i to što joj iz škole nije odgovoreno na mejl.

Ipak, kako nam je rekao direktor škole Božidar Stošić, čim je saznao za situaciju, odmah je urgirao da se smeće ukloni, iako škola nije direktno odgovorna za salu koju njihova deca koriste. A majci je odlah poslao odgovor.

Glodar ispod tetrapaka čokoladnog mleka, Foto: Čitateljka Telegrafa

Prema njegovim rečima, reč je o objektu sportske hale koji se nalazi pored Osnovne škole "Dušan Radović", koju koriste učenici škole, a održavaju je zaposleni Sportskog centra "Čair".

- Sa njima imamo izuzetnu saradnju. Znamo da imaju problem sa manjkom radne snage. Dogovorili smo se sa nastavnicima fizičkog vapitanja da malo popričaju sa učenicima o ličnoj higijeni i higijeni prostora koji koriste - kaže direktor Stošić za Telegraf.

Foto: Čitateljka Telegrafa

Smeće je delom učeničko, kaže direktor, a delom je naneo vetar, s obzirom da se objekat naslanja na krov pomoćne zgrade i tu postoji mali džep.

Neke stvari ipak moraju da se "ponesu" iz kuće, poput spoznaje da je đubretu mesto u kanti.

Osnovna škola "Dušan Radović" jedna je od najvećih u Nišu i ovih dana slavi jubilej, 30 godina od osnivanja.

Video: Devojčica je živela 5 godina u svom đubretu

(J. V.)