Kad je taksista rekao Snežani zašto vozi non-stop, reči o bolesnom sinu su je zabolele. Sad ga traži

Platila je i preplatila vožnju

Život ponekad piše romane. Život ponekad ume da ostavi bez teksta. Dok mi žurimo ulicom i gledamo svoja posla, shvatimo da nekad i tuđa posla mogu da budu naša... Kad ne želimo da zabadamo nos, već samo da pomognemo... Jer i nama možda sutra zatreba pomoć.

Snežana iz Zrenjanina je podelila emotivnu objavu na Fejsbuku. Vozila se taksijem i dok je ćaskala sa taksistom saznala je da je prethodnu noć imao vožnje do 2 sata ujutru, a da je s novim radnim danom počeo već u 5 sati. Putnica mu je dobronamerno sugerisala da to nije dobro ni za njega ni za njegove putnike, da vozi premoren.

Neće niko da mi pozajmi

- Moram, gospođo. Sin mi ima osam godina i bolestan je. Sakupljam pare za magnet. Neće niko da nam pozajmi - rekao je taksista.

"Ćutala sam. Zabolela me tuga i beznađe u tim teškim rečima. Zabolelo me je što je ovaj prokleti Balkan došao do dna. Zabolelo me je što ono što treba da nam je sveto, nije sveto. Deca!! Budućnost ostaje na njima. Kakvi smo to ljudi postali. Ćutala sam", napisala je Snežana.

Printskrin: Facebook

Dala je sav novac koji je imala kod sebe

Platila je i preplatila vožnju. Dala je sav novac koji je imala kod sebe.

- Samo sam podigla ruku u znak pozdrava. Čula sam iza sebe "Gospođo, nemojte." Otišla sam šapćući "Daj mu, Bože, da mu dete ozdravi".

Kako je rekla Snežana za Telegraf, već se javilo dvoje Novosađana da pomogne. Zvala je taksi udruženje s namerom da pronađe vozača, ali nisu hteli da joj daju broj njegovog telefona, pa je ona ostavila svoj i nada se da će joj se taksista javiti.

Ovim putem i redakcija Telegrafa poziva taksistu da nam se javi da objavimo apel za pomoć njegovom sinu.

Nije tačno da nema dobrih ljudi, neki put im je samo potrebno pokazati smer.

(J.V.)