Kon o Uskrsu: Praznike ćemo slaviti kod kuće, verujem da će svi naći način da slave, čuva se život

Da može da se naredi zabrana kontakata to bi bilo najbolje

Bliži se Vaskrs, a pitanje je da li će građani Srbije moći da putuju da vide rodbinu i prijatelje zbog sprečavanja širenja korona virusa.

Đaci će imati četiri slobodna dana, umesto predviđenih 10, ali će možda morati da ostanu kod kuće zavisno od odluke koju će pred Uskrs doneti nadležni o mogućoj zabrani napuštanja mesta prebivališta.

Prema rečima dr Predraga Kona, ta mera je bila ranije u opticaju.

- To nismo razmišljali, bilo je ranije u opticaju da se razmišlja o zabrani kretanja iz mesta prebivališta, pogotovo iz Beograda. Ako bi se dala zabrana kretanja, onda bi to automatski bila i takva mera, tako da je to i dalje u opticaju, ali nije neposredno, bar ne do kraja vikenda - rekao je dr Kon.

Da može da se naredi zabrana kretanja, to bi bilo najbolje

- Verujte da je ova situacija sada na najvišem mogućem stupnju tako da nije posebno razmišljano za same praznike, ako bude neophodno i u toku samih praznika sprovodiće se zabrana kretanja.

- Da može da se naredi zabrana kontakata to bi bilo najbolje. To bi značilo da se slavi na poseban način i verujem da će svako naći način da to u svom domu upriliči kako treba. Isto važi i za jevrejske praznike, isto će biti kod kuće i treba izbegavati velika okupljanja, a njih neće biti jer se prvenstveno čuva život - smatra dr Kon.

Video: U poslednja 24 sata četiri osobe preminule u Srbiji

(Telegraf.rs)