Pik epidemije za Vlasotince nekoliko dana iza Uskrsa: "Zar vam to ne govori do čega može doći?"

To je situacija koja je malo zabrinula, normalno, građane  i sve nas, s obzirom da govori o tome da i kad mislimo da se sprovode sve mere negde tamo se dešava da to i ne bude na najbolji način, rekao je Tiodorović

Na današnjoj konferenciji za medije epidemiolog Branislav Tiodorović govorio je i o stanju u Vlasotincu, koje je trenutno žarište koronavirusa.

Tiodorović je rekao je da je za Vlasotince najbolji primer ovo što se dešava ovih dana, navodeći da je njima pik epidemije nekoliko dana iza Uskrsa.

- Zar vam to dovoljno ne govori da ako se ne pridržavamo svih mera do čega može doći. To je situacija koja je malo zabrinula, normalno, građane  i sve nas, s obzirom da govori o tome da i kad mislimo da se sprovode sve mere negde tamo se dešava da to i ne bude na najbolji način. To je za sada pod kontrolom, nije u pitanju starački dom, nego samo stanovništvo - rekao je Tiodorović.

On je objasnio da su oni pod kontrolom Instituta za javno zdravlje u Nišu i Zavoda za javno zdravlje u Leskovcu.

- Imamo samo dva slučaja u bolnici, odnosno u Kliničkom centru i imamo njih koji su smešteni zbog toga što su pozitivni ali laki bolesnici u leskovačkoj kovid bolnici - rekao je on dodajući da je potrebno je da im se pomogne i da te institucije već to rade i već su tamo na terenu.

Video: Vlasotince postaje novo žarište korona virusa, broj zaraženih se udvostručio za tri dana

(Telegraf.rs)