Danas nas čeka topao dan, ali od večeras počinje kiša u celoj Srbiji

Minimalna temperatura od 2 stepena na jugu do 10 stepeni na severu Srbije, maksimalna dnevna od 18 na severozapadu do 25 stepeni na jugoistoku Srbije

Foto: Pixabay/Luisella Planeta Leoni

Na severu Srbije umereno do potpuno oblačno. U ostalim predelima nakon vedrog i hladnog jutra, u dolinama i kotlinama sa maglom, a ponedge i sa slabim prizemnim mrazem, tokom dana pretežno sunčano i toplo. Krajem dana u svim predelima Srbije očekuje se jače naoblačenje, pa se u toku večeri i noći očekuje kiša.

Slab jugozapadni vetar biće tokom dana u skretanju na severozapadni, prolazno i pojačan, a na severu Vojvodine i jak. Minimalna temperatura od 2 stepena na jugu do 10 stepeni na severu Srbije, maksimalna dnevna od 18 na severozapadu do 25 stepeni na jugoistoku Srbije.

U Beogradu u utorak umereno do potpuno oblačno. U toku večeri i noći očekuje se kiša. Slab jugozapadni vetar biće tokom dana u skretanju na severozapadni, prolazno i pojačan. Minimalna temperatura 10, maksimalna dnevna 20 stepeni.

Printskrin: RHMZ

Na severu Srbije sutra sunčano i prohladno, dok se u ostalim predelima očekuje oblačno i hladno sa kišom, na višim planinama sa susnežicom i snegom. Krajem dana razvedravanje. Duvaće jak severozapadni vetar. Maksimalna temperatura od 15 na jugu i zapadu do 19 stepeni na severu Srbije.

U četvrtak pretežno sunčano i malo toplije, još na jugu i istoku uz nešto više oblačnosti. I dalje će duvati pojačan severozapadni vetar. Maksimalna temperatura od 18 do 22 stepena.

U petak i za vikend sunčano i osetno toplije. Maksimalna temperatura i preko 25 stepeni, a u nedelju ponegde i do 30.

U Beogradu sutra pretežno sunčano i prohladno, uz jak severozapadni vetar. Maksimalna temperatura do 17 stepeni.

U četvrtak sunčano i malo toplije, ali i dalje uz pojačan severozapadni vetar. Maksimalna temperatura do 20 stepeni. U petak i za vikend sunčano i osetno toplije, maksimalna temperatura biće i preko 25 stepeni.

Video: Jako nevreme zahvatilo unutrašnjost Istre

(Telegraf.rs)