Predsednik opštine Ćuprija demantuje da je kod njih porastao broj inficiranih: "Nema zaraženih"

Jedine tačne i relevantne informacije su one koje smo dnevno prenosili a bile su informacije koje smo dobijali od našeg Zavoda za javno zdravlje i opšte Bolnice u Ćupriji, naveo je Erić

Foto: ATA Images

Vest o tome da u opšini Ćuprija, koja je za vreme epidemije korona virusa bila jedno od žarišta, raste broj novoobolelih od virusa Covid-19, te da ih je u protekla dva dana bilo 11, demantovao je predsednik opštine Ninoslav Erić.

On je na svojoj Fejsbuk stranici napisao: "Nema zaraženih u Ćurpiji!!!", a ispod ovih reči naveo i objašnjenje.

Informaciju koju su podelile određene novinske agencije bazirane su na statistici koja se vodi na sajtu covid19.rs. Ta statistika je imala greške i tokom pandemije - naveo je Erić.

Kako je dalje dodao, tačne informacije o broju zaraženih korona virusom u Ćupriji dobijane su od Zavoda za javno zdravlje i Opšte bolnice u ovom gradu.

- Jedine tačne i relevantne informacije su one koje smo dnevno prenosili a bile su informacije koje smo dobijali od našeg Zavoda za javno zdravlje i opšte Bolnice u Ćupriji, i one su apsolutno tačne - poručio je Ninoslav Erić.

Podsetimo, prema podacima sajta covid19.rs, u Ćupriji je u petak i subotu registrovano ukupno 11 novih slučajeva korona virusa.

(D. S.)