Izrešetan jedan od najboljih advokata u svojoj kancelariji u Atini: Bio je opcija dva za slučaj ubistva Amerikanca na Zakintosu

Krivičnog advokata Mihalisa Zafiropulosa (52) hicima iz pištolja su ubila dva maskirana čoveka u četvrtak uveče u njegovoj kancelariji, nakon čega su pobegli

U Atini je pre dva dana ubijen poznati grčki advokat Mahalis Zafiropoulos, koji je bio preporučen za slučaj ubistva američkog državljanina Bakarija Hendersona na Zakintosu, za koji su optuženi Srbi.

Ne optužuju Srbe za ubistvo svog sina: Prvi intervju roditelja ubijenog Amerikanca na Zakintosu!

- Kolega Mihalis Zafiropoulos jedan je od najboljih advokata u Atini. Trebalo je da sarađujemo, preporučen mi je za slučaj Zakintos, ali sam prvo krenula u pregovore sa kolegom Kougiasom i sa njim se dogovorila... Kolegal Mihalis je bio opcija dva - rekla je za "Blic" beogradska advokatica Zora Dobričanin, koja zastupa naše državljane uhapšene na Zakintosu, osumnjičene za učešće u ubistvo Amerikanca Bakarija Hendersona, u julu ove godine.

Krivičnog advokata Mihalisa Zafiropulosa (52) hicima iz pištolja su ubila dva maskirana čoveka u četvrtak uveče u njegovoj kancelariji, nakon čega su pobegli. 

Premijer Grčke Aleksis Cipras naložio hitnu istragu tog ubistva, javila je grčka agencija ANA. Zbog ovog ubitva Advokatska komora Atine odlučila je da proglasi jednonedeljnu obustavu rada u znak protesta zbog ovog brutalnog ubistva.

Dobričanin napominje da je, iako Zafiropulos nije bio angožovan u "slučaju Zakintos", prilikom sledeće posete Atini trebalo da ga kontaktira, jer je bio aktivan u Advokatskoj komori Atine.

Advokatska komora Srbije i Advokatska komora Vojvodine poslale su telegrame saučešća komori u Atini zbog brutalnog ubistva kolege.

Ubijeni advokat je, inače, sin neladašnjeg predsednika Advokatske komore Atine Epaminondasa Zafiropulosa, koji je bio i poslanik konzervativne stranke Nova demokratija.

(Telegraf.rs)