≫ 

Ne optužuju Srbe za ubistvo svog sina: Prvi intervju roditelja ubijenog Amerikanca na Zakintosu

Hendersonovi su rekli da je Bakari voleo da putuje, kao i da se van domovine osećao mnogo sigurnije zbog "klime koja u SAD vlada prema mladim Afroamerikancima"

  • 20
Bakari Henderson, Zakintos Foto: Tanjug/AP//John Gramlich

Roditelji Bakarija Hendersona, mladića ubijenog na Zakintosu, saopštili su da su angažovali advokata, da će prisustvovati suđenju i da su, preko kraudfanding platforme GoFundMe, prikupili više od 100.000 dolara za pokrivanje troškova.

Stiže apel sa Zakintosa, pomozite da se dođe do ključnog svedoka: Postoji video na kojem se vidi famozni "bokser", traže se dokazi!

U prvom intervjuu od smrti sina, roditelji ubijenog Amerikanca Džil i Fil Henderson nisu imenovali srpske državljane kao počinioce zločina, ali je novinarka američke televizijske mreže Si-Bi-Es Gejl King, koja je vodila intervju, navela da je njihov najmlađi sin ubijen posle svađe "u jednom srpskom baru", kao i da je jedna devojka u izjavi policiji rekla da je svađa otpočela kada je ona zatražila selfi sa Hendersonom, nakon čega je jedan Srbin zapitao: "Zašto razgovaraš sa crncem"? i udario Hendersona u lice.

Roditelji Hendersona, međutim, navode da ne znaju kako je došlo do tuče.

- Možda se desilo zbog toga što je on Amerikanac, a sve je rezultiralo tragedijom jednog crnog Amerikanca - rekla je za Si-Bi-Es njegova majka Džil na pitanje da li je u pitanju rasizam ili "samo nešto što je izmaklo kontroli".

Naslutila je, kako kaže, da nešto nije u redu kada je videla propušten noćni poziv iz američke ambasade.

- Nadala sam se da su pronašli njegov novčanik ili nešto slično. Bio je to poziv u gluvo doba noći, takve stvari ne želite, samo se nadate da nije ništa strašno, čak smo se pomolili pre nego što smo ih nazvali - rekla je DŽil Henderson.

Hendersonovi su rekli da je Bakari voleo da putuje, kao i da se van domovine osećao mnogo sigurnije zbog "klime koja u SAD vlada prema mladim Afroamerikancima".

- Samo želimo pravdu za Bakarija - izjavila je njegova majka.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Delija

    24. avgust 2017 | 16:12

    To je ucinila banda Beogradskih divljaka

  • EL...

    24. avgust 2017 | 20:11

    Monstrumski su ubili dečka 😭! Srbi , Bosanac britanskog drzavljanstva i Grk koji je radio u baru ! Svi po 20 godina zatvora . Familiji saučešće , stidim se za bol , koji im je naneo moj narod ...

  • renata

    24. avgust 2017 | 20:04

    Ovako nesto sam ja dozivela u Beogradu pre trideset i pet godina. Napali su mene i mog momka koji je bio africki student. Jedva smo izvukli zivu glavu jer smo nakon nekoliko udaraca i verbalnih provokacija uspeli da pobegnemo. Primitivizam potice iz kuce. Frustrirane osobe koje su cesto svedoci nasilja u svom domu bes iskaljuju na nekom vani.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA