Dečak (4) s Kosova u četvrtak nestao na igralištu: Majka ga bezuspešno dozivala, ubrzo je pronađeno njegovo beživotno telo (FOTO)

Odmah je organizovana potraga za dečakom, ali je nažalost ishod bio tragičan

Dečak (4), Zenel M., za kojeg pojedini mediji pišu da je poreklom s Kosova, a koji je nestao u četvrtak u Švajcarskoj, pronađen je mrtav. Njegovo telo je pronađeno u petak posle podne u reci Ar (Aare). Prema rečima policije, verovatno se udavio, piše aargauerzeitung.ch.

Zaposleni u obližnjoj hidroelektrani su pronašli telo dečaka u reci, istakla je policija kantona Argau (Aargau). Prema prvim rezultatima istrage pretpostavlja se da je dečak pao dok se igrao u četvrtak u Moriken Vildegu i da se udavio.

Dečak je u četvrtak boravio sa majkom i drugom decom na igralištu. U blizini mesta gde se igrao nalazi se reka Abah (Aabach). Oko 16:30 majka je primetila da joj je sin nestao. Posle uzaludne potrage, obaveštena je policija.

Nakon što je prijavljen njegov nestanak, policija je krenula u potragu za mališanom.

Vatrogasna brigada je pretražila celo područje i obalu reke gde se dečak igrao. U potrazi je korišćen i policijski helikopter, kako bi se lakše lociralo nestalo dete.

Pored toga oko dvadesetak policajaca je potražilo područje gde je dečak poslednji put viđen.

Potraga je trajala sve do ponoći, a onda je nastavljena u petak. Zbog kiša koje su padale poslednjih dana reke Abah i Ar su imale povećan vodostaj, a takođe su postojale jake struje.

Foto: KAPO AG

OVAJ SLUČAJ ĆE IMATI KRIVIČNE POSLEDICE

Ovaj događaj bi mogao da ima krivične posledice, što pokazuje i slučaj koji se dogodio krajem aprila 2015. godine u istom području.

Dečak je upao u reku Roes (Reuss), dok je šetao sa ocem. Otac je sina na trenutak izgubio iz vida.

Posle tri nedelje detetovo telo je pronađeno, a obdukcija je pokazala da se dečak utopio.

Otac je optužen i osuđen za ubistvo iz nemara. Međutim, sud ga je oslobodio i izrekao je uslovnu kaznu od 18 meseci zatvora.

Više fotografija možete pogledati OVDE.

(Telegraf.rs/aargauerzeitung.ch)