Vlasnica salona koja je "postavila zamku" za Pelosi mora da se seli, skupljena pomoć od 300.000$

Prikupljanje pomoći započelo je kada je Kius objavila da je na meti pretnji i da mora da preseli svoju radnju nakon što je objavila snimak na kom se vidi kako Pelosi krši pravila u salonu

Foto: Tanjug/AP

Predsedavajuća predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi snimljena je prošle nedelje u frizerskom salonu bez zaštitne maske. Ona je izjavila je da je njena poseta salonu lepote u San Francisku zlonamerna klopka koja je trebalo da pokaže kako se ona ne pridržava propisanih antiepidemioloških mera. Vlasnica salona koja je objavila snimak morala je da izmesti svoju radnju, a zbog toga je na GoFundMe prikupljeno 300.000 dolara za nju.

Erika Kius zahvalila se svima koji su donirali novac, prenosi Njujork post.

- Volela bih da mogu svima posebno da se zahvalim, svima koji su se molili, koji su poslali reči podrške, posebno u vreme kada se svi bore da sklope kraj. Veoma sam zahvalna zbog takvog izliva dobrote, empatije i velikodušnosti od ljudi koje ni ne znam - navela je ona za Foks njuz.

Prikupljanje pomoći započelo je kada je Kius objavila da je na meti pretnji i da mora da preseli svoju radnju nakon što je objavila snimak na kom se vidi kako Pelosi krši pravila u salonu.

- Erika Kius, samohrana majka dvoje dece i vlasnica salona gde je Nensi Pelosi bila je sada prinuđena da zatvori radnju i preseli se negde sa porodicom zbog besa i pretnji koje dobija - navodi se na GoFundMe.

Kius je objavila snimak na kom Pelosi hoda po salonu bez maske, što je dovelo do osude, a ona je okarakterisana licemernom,

Vlasnica salona tvrdi da video nije objavila iz političkih razloga, dok Pelosi tvrdi da je "upala u klopku".

Video: Tramp nije hteo da se rukuje sa predsednicom parlamenta, pa mu je pocepala govor

(Telegraf.rs)