Ekskluzivni snimak posle zemljotresa u Kini: Potresan prizor, auto smrskan, deo puta potpuno uništen

Epicentar zemljotresa bio je u okrugu Lušanu u blizini grada Jaana na dubini od 17 kilometara, a na oko 110 kilometara jugozapadno od glavnog grada Sečuana Čengdua, saopštio je kineski seizmološki centar.

Najmanje jedna osoba poginula je danas od posledice zemljotresa jačine 6,1 stepena koji je pogodio provinciju Sečuan na jugozapadu Kine, saopštile su vlasti i državni mediji.

Na snimku do kog je ekskluzivno došao Telegraf, može se videti veliko kamenje na putu, kao i potpuno uništen automobil, što pokazuje koliko je ovaj zemljotres bio razoran.

Jugozapadna železnička uprava navela je u saopštenju da su neki delovi pruge zatvoreni što je dovelo do kašnjenja putničkih vozova.

Povređeno je najmanje šest osoba, a ovaj razoran zemljotres pričinio je i veću materijalnu štetu. Oštećeno je više kuća, automobila i puteva.

Podsetimo, epicentar zemljotresa bio je u okrugu Lušanu u blizini grada Jaana na dubini od 17 kilometara, a na oko 110 kilometara jugozapadno od glavnog grada Sečuana Čengdua, saopštio je kineski seizmološki centar.

Video: Snimci zemljotresa u Japanu: Stvari padaju na sve strane, ukućani u panici

(Telegraf.rs)