UMRO ČOVEK KOJI JE IZMISLIO NAJVEĆU GLUPOST NA SVETU: Ono što je on uradio bilo je NEZAMISLIVO!

On se odlučio na ovakav potez jer je shvatio da je ljudima previše dosadno u životu i da su svakodnevno opterećeni različitim problemima. Takođe, mnogi njegovi prijatelji su se žalili na svoje ljubimce, pa je želeo da im podari savršenog

Gari Dal je rođen 1936. godine u Americi, a preminuo je na današnji dan ove godine. Bio je poznati kreativni direktor, vlasnik reklamne agencije i kreator proizvoda kamena-ljubimca!

Kamen-ljubimac (Pet Rock)  je proizvod koji je 1975. godine izmislio Gari Dal u svom pokušaju da postane jedan od najbogatijih ljudi. U tome je i uspeo!

On je došao na ideju da najobičniji kamen, koji možete naći bilo gde na ulici, zapakuje u kutijicu i prodaje ga kao ljubimca. Vlasnici bi mogli da uživaju u vremenu provedenom sa njim, da ga maze, čuvaju, kupaju i sve ostalo što rade sa svojim živim ljubimcima.

On se odlučio na ovakav potez jer je shvatio da je ljudima previše dosadno u životu i da su svakodnevno opterećeni različitim problemima. Takođe, mnogi njegovi prijatelji su se žalili na svoje ljubimce, pa je želeo da im podari savršenog.

- Ja imam kamen-ljubimca, jer isto ko i drugi ljudi imam bezbroj dosadnih i napornih trenutaka u životu. Na ovaj način imam priliku da odlutam negde van toga, baš uz pomoć ovog ljubimca - objasnio je Gari.

On je preminuo u svojoj 78-oj godini.

(Telegraf.rs)