ODLOMIO JE KOMADIĆ OD STENE I DESILO SE ČUDO: Počela je da svetli, jer je pala IZ SVEMIRA! (FOTO)

Pogledajte kako izgleda najlepši meteor koji je ikada dospeo na Zemlju

Prelepi meteroit Fukang pronađen je 2000. godine u planinama blizu istoimenog grada u Kini, a pronašao ga je ljubitelj prirode koji se često zaustavljao pored neobičnog komada stene da bi se odmorio i ručao.

 NEBO NAD SRBIJOM JE SINOĆ BLISTALO: Pogledajte fantastičan snimak meteorske kiše! (VIDEO)

Čovek je odlučio da odlomi komad i pošalje ga u SAD na analizu, gde je utvrđeno da je reč o meteroitu. Detaljnijom analizom je utvrđeno da je Fukang meteroit star oko 4,5 milijarde godina, iako nije sigurno kada je tačno pao na Zemlju.

Fukang je palasit, meteorit sa zlatnim prozirnim kristalima minerala koji se nazivaju olivin, okružen komorama od nikla i gvožđa. Iako se o Fukangu još uvek ne zna dovoljno, u jednom se svi slažu - ovo je najlepši vanzemaljski komad stene koji je čovek ikada video. Meteorit je imao nešto više od 1.000 kilograma, ali je podeljen na više delova i poslat na različite lokacije širom sveta.

 PRELEPO: Tamna strana Meseca uslikana opet nakon 76 godina!

Smatra se da ovakva vrsta čini manje od 1% svih meteorita u svemiru. Takođe se veruje da dolaze iz dubine netaknutih meteorita nastalih tokom formiranja Sunčevog sistema pre oko 4,5 milijarde godina.

 

(Telegraf.rs/Izvor: Pixelizam. com)