Zagrizite prženu bubašvabu u fensi restoranu (FOTO)

Oni koji su se drznuli da na večeri u čuvenoj Valdorf-Astoriji probaju neobična i alternativna jela kažu da je bubašvaba ukusa kao tiramisu, dok je tarantula - natopljena brendijem i pržena u fritezi - kao predivno belo meso

Ako ste mislili da je konzumacija bubašvaba specifičnost Dalekog istoka i okolnih regija, koje i inače imaju čudne prehrambene običaje, pogrešili ste, pošto i na Zapadu postoje mesta na kojima glad može da se utoli unošenjem krajnje odvratnih i gadnih živuljki.

Uzmite za primer restoran u možda najpoznatijem hotelu na svetu, njujorškoj Valdorf-Astoriji, u kome svake godine neprofitna organizacija pod nazivom "Klub istraživača" pravi tradicionalnu večeru tokom koje imaju samo jedan cilj: da izazovu svoje goste da razmisle o alternativama što se tiče hrane koju jedu.

- Ovo nije "faktor straha". Želimo ljudima da pokažemo da postoji i nešto drugo osim piletine, govedine i svinjetine, i nadamo se da će to i sami shvatiti - kaže Džin Rurka, koji predsedava komitetom Egzotične godišnje večere "Kluba istraživača" od 1998. godine.

(M. B. / Izvor: Today.com)