Saudijski princ kupio najskuplju kuću na svetu: Dao je 300 miliona za zamak Luja XIV i 450 miliona za da Vinčijevu sliku (FOTO)

Bin Salman je kupio zamak Luja XIV koji ima 4.645 kvadratnih metara

Prestolonaslednik Saudijske Arabije, Mohamed bin Salman, kupio je najskuplju kuću na svetu za 300 miliona dolara, uprkos tome što se zalaže za borbu protiv korupcije i sprečavanju nepotrebnog trošenja novca ostalih članova kraljevske porodice.

Čovek iz senke koji stoji iza svake kontroverzne odluke Donalda Trampa: Zbog njegovih poteza, svet tone u sve veći haos!

Bin Salman je kupio zamak Luja XIV koji ima 4.645 kvadratnih metara, objavio je "Njujork Tajms". Princ je navodno kupio zdanje vredno 300 miliona dolara 2015. godine, a pored toga kupio je i jahtu od 500 miliona i sliku Leonarda da Vinčija vrednu 450 miliona.

Princ je zamak kupio kroz brojne kompanije u Francuskoj i Luksemburgu koje su u vlasništvu "Eight Investment Company", saudijskog investicionog fonda koji je osnovao Salman.

Zamak Luja XIV srušen je 2009. godine i na istom mestu je podignuto moderno zdanje.

U ovoj vili princu je na raspolaganju vinski podrum, bioskop, 10 spavaćih soba, bazeni, dve balske sale, noćni klub, a sva svetla, fontante i klime kontrolišu se preko iPhone-a.

(Telegraf.rs)