Najduži stakleni most na svetu je otvoren: Prvi koji su kročili iznad provalije, ukočili su se od straha na 218 metara visine! (FOTO) (VIDEO)

"Nebeski" most je dužine 488 metara i širine četiri metra, ima stakleni pod i visok je 218 metara

U severnoj kineskoj pokrajini Hebei završena je izgradnja najdužeg staklenog mosta na svetu i prvi posetioci su u nedelju već imali priliku da prošetaju preko njega. Oko 3.000 turista je došlo na svečanu ceremoniju otvaranja.

PUKAO NAJSTRAŠNIJI STAKLENI MOST U KINI: Staklo počelo da popušta dok su LJUDI HODALI (VIDEO)

Kako je objavio kineski dnevni list "China Daily", most dužine 488 metara i širine četiri metra, sa staklenim podom, visok je 218 metara.

Ovaj nesvakidašnji most, povezivaće Pingsan i malo turističko mesto Hongjagu.

U izgradnji mosta korišćeno je 1.077 staklenih panela, od kojih je svaki debljine četiri centimetra. Most je težak 70 tona, a svečano je otvoren u nedelju.

Vođa gradilišta za most, koji nazivaju "Nebeskim mostom", kazao kako ima kapacitet od 2.000 osoba. Ali, kako je rekao, biće dozvoljeno da na mostu istovremeno bude najviše 500 osoba.

On je rekao kako most ima za 3,5 puta veći teretni kapacitet od standardnih mostova u Kini. Takođe, istaknuto je da može da izdrži zemljotres jačine 6 Rihtera.

Mnogi koji su ga među prvima testirali, ukočili su se na polovini, jer je osećaj dok prolazite na ovakvoj visinu ovakvu dužinu od stakla - neverovatan. Drugi su ipak lagano prešli preko mosta i uživali u jedinstvenom doživljaju.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)