Kakav viteški podvig: Kim Džong Un odgurnuo fotografa da bi njegova supruga mogla da prođe (FOTO) (VIDEO)

Kim ovim potezom oduševio sve

Lider Severne Koreje Kim Džong Un pokazao je svoju vitešku stranu kada se njegova supruga Ri Sol Ju pridružila istorijskom samitu u Južnoj Koreji.

U petak je održan istorijski samit na kojem su predsednici dve Koreje zakopali ratne sekire i potpisali trajni mir. Ni nekoliko dana nakon samita svetski mediji ne prestaju da pišu o ovom događaju, a sada se pojavio i snimak na kom je prikazana viteška strana lidera Severne Koreje, piše Dejli miror.

Kimova supruga na večeri sa predsednikom Južne Koreje i njegovom ženom (FOTO) (VIDEO)

Naime, Kim Džong Un je snimljen kako gura fotografa sa puta svoje supruge Ri Sol Ju u Mirovnoj kući.

Na snimku Kim stoji pored predsednika Južne Koreje Mun Džae-ina, dok im u susret idu njihove supruge Ri Sol Ju i Kim Džung Suk.

Tada se vidi kako Kim gura fotoreportera sa strane, kako bi njegova supruga mogla da prođe i pozdravi se sa domaćinom.

Snimak je odmah pobrao simpatije i pokazao da Kim ima i nežniju stranu.

U petak, 27. aprila severnokorejski lider Kim Džong Un prvi put je prešao granicu i stigao u Južnu Koreju gde ga je dočekao tamošnji predsednik Mun Džae-in, koji ga je pohvalio zbog "veoma hrabre odluke" da dođe na Jug na istorijski sastanak dve Koreje. Kim Džong Un postao je prvi severnokorejski lider koji je kročio u Južnu Koreju od kako je poluostrvo podeljeno ratom iz 1953. godine.

Lideri dve Koreje imali su "ozbiljne, iskrene" razgovore tokom prve sesije samita u pograničnom selu Panmundžom, saopštio je južnokorejski zvaničnik. Tom prlikom su se dogovorili da okončaju rat dug sedam decenija i da rade na "kompletnoj denuklearizaciji" Korejskog poluostrva.

VIDEO: Obezbeđenje Kim Džong Una na sastanku dveju Koreja svima palo za oko

(Telegraf.rs)