Nestrpljivo smo iščekivali Trampovo ludo rukovanje: "Gorila" nastavlja u svom stilu, a da li je i sa Kimom izveo "zgrabi i povuci"? (FOTO) (VIDEO)

Da Tramp izgleda baš voli da se rukuje sa svetskim liderima sa kojima se susreće, dokazuje i današnji susret sa Kim Džong Unom

Svima je već dobro poznato da se američki predsednik Donald Tramp veoma "čudno" rukuje sa svetskim liderima, a tako je bilo i danas, kada se nakon dugo nagađanja, hoće li doći do sastanka ili ne, konačno susreo sa liderom Severne Koreje Kim Džong Unom.

Nakon potpisivanja sporazuma, Tramp se rukovao sa Kimom i tom prilikom je, u svom već dobro znanom maniru, povukao severnokorejskog lidera ka sebi.

>>> Kanadski premijer ukrotio Trampa: Svi su pričali o njegovom čudnom rukovanju, a onda je ovaj čovek savladao "gorilu" (FOTO) (VIDEO)

Verovatno dobro obavešten o načinu na koji se rukuje njegov američki kolega, Kim je situaciju dočekao s osmehom.

Da Tramp izgleda baš voli da se rukuje sa svetskim liderima sa kojima se susreće, dokazuje još jedan pozdrav sa Kimom na platou ispred zastava dve zemlje.

Svetski mediji su od trenutka kada je Tramp započeo bilateralne susrete sa svetskim liderima, primetili da se "čudno" rukuje, da su čak tu vrstu pozdrava prozvali "zgrabi i povuci".

Mnogi političari ostali su šokirani posle sastanka sa njim i čini se da mu je malo ko po tom pitanju dorastao.

Japanski premijer Šinzo Abe definitivno nije. Verovatno se sećate trenutka kad je s vidnim olakšanjem, uz tokolutajući očima, izvukao ruku iz Trampovog stiska.

Slične muke imali su i američki zvaničnici prilikom imenovanja na funkcije.

Na društvenim mrežama mnogi su prokomentarisali da se američki predsednik rukuje kao gorila, a bilo je i onih koji su takvo njegovo ponašanje pravdali činjenicom da želi da se predstavi kao alfa-mužjak.

Ipak, bilo je i onih lidera koji se "nisu dali", poput kanadskog premijera Džastina Trudoa i ruskog predsednika Vladimira Putina.

Kada je došlo do susreta američkog predsednika i kanadskog premijera, u februaru prošle godine, čini se da je Trudo prilično dobro podneo rukovanje s Trampom i da mu je odlično parirao.

Svetski mediji preneli su nije bilo situacije "zgrabi i povuci", kao u prethodnim susretima koje je američki predsednik imao.

Slična situacija dogodila se i kada su se američki i ruski predsednici prvi put sreli uživo na samitu G20, održanom u julu prošle godine u Hamburgu. Da li zbog nervoze što ne uspeva da dominira ili iz pokušaja da pokaže ko je alfa-mužjak, tek Tramp se nekoliko puta rukovao s Putinom, ali ni ovde mu nije pošao za rukom potez "zgrabi i povuci".

VIDEO: Koji je lider pobedio u ratu govora tela?

(M.I.)