Saznajte šta sve o vama otkriva vaša profil slika! (GIF)

Kada su profil slike u pitanju, ne radi se dakle samo o tome da li smo nekome privlačni ili ne. Taj neko ko će da proučava našu fotografiju i na temelju nje da određuje i brojne druge naše kvalitete, kao i mane

Svaki puta kada objavimo fotografiju na nekoj od društvenih mreža koje koristimo, (možda) nesvesno pokrećemo brojne posledice jednog običnog 'lajka', a koje nam ne padaju ni na kraj pameti. Naša profil slika dostupna je svakome koga zanima, a o nama otkriva mnogo više nego što smo možda voljni da otkrijemo.

Nedavno je sprovedena studija koja je objavljena u članku imena 'Why Profile Pictures Are Liars', a u njoj su ispitivali online korisnike i pokazivali im profilne slike njima nepoznatih osoba.

Bez ikakvih drugih dostupnih informacija o osobama, ispitanici su morali da ocene njihovu ličnost, privlačnost, borbenost, kreativnost, zlobu odnosno poverljivost, kao i inteligenciju.

Sve pokazane slike bile su slikane pri gotovo istom osvetljenju, ali na nekima su osobe imale drugačije izraze lica. Ono što je iznenađujuće jeste da i najmanja promena izraza lica iste osobe deluje jednako snažno kao da je reč o potpuno drugoj osobi. Ispitanici su istim osobama s različitim izrazima lica dodelili potpuno drugačije karakteristike i crte ličnosti.

Kada su profil slike u pitanju, ne radi se dakle samo o tome da li smo nekome privlačni ili ne. Taj neko ko će da proučava našu fotografiju i na temelju nje da određuje i brojne druge naše kvalitete, kao i mane.

Slika će nagovestiti našu inteligenciju, kreativnost, borbeni duh i saosećajnost. Ipak,  ono što moramo da imam na umu je da možda ne želimo da otkrijemo ništa o sebi, a utisak o sebi svakako ostavljamo.

(Telegraf.rs/PortalOko)