Da li gojazne žene treba da nose bikini? (FOTO)

Haštag #fatkini je uzburkao Instagram i Tviter. Jedni ih podržavaju u prihvatanju svog tela, a drugi se žale da promovišu gojaznost. Šta vi mislite o tome?

Nove generacije očigledno jednu vrstu revoluciju koja za cilj ima prihvatanje sopstvenog izgleda. Kineskinje se bore za svoje pravo na nebrijanje pazuha, druge za pravo na dlakave noge, a najnoviji trend koji je potpuno zaludeo Instagram su gojazne žene u bikiniju - hashtag #fatkini

One žele da budu u stanju da izađu u bikiniju baš takve kakve jesu, bez osude prolaznika - jer one prihvataju sebe takve kakve jesu i isto zahtevaju od drugih ljudi. Komentari su uglavnom pozitivni.

undefined

 

- Svaka vam čast što prihavatate sebe. Debele ste, ali ste lepe. Vaša težina ne definiše karakter!- komentar je jednog od brojnih komentatora.

Ipak, ima i onih koji su zgroženi. Mnogi argumentuju svoje neprihvatanje ovog trenda time da tolika gojaznost nije zdrava, a da je one promovišu i tako govore mladima da je u redu biti nezdrav.

undefined

- Kada budu iz svog džepa plaćale svo zdravstveno osiguranje koje će im trebati, onda njihova gojaznost ne utiče na mene - komentarisala je jedna korisnica na Tviteru.

undefined

- Da, hajde da promovišemo kulturu gojaznosti, dijabetesa i srčanih bolesti, zbog "pravih žena", "PC kulture" i "samopoštovanja". Jupi! - je još jedan od komentara.

Šta vi mislite o tome?

(Telegraf.rs)