Rešite se podočnjaka pomoću ovih trikova!

Postoje mnogi skupi proizvodi koji navodno smanjuju podočnjake i nadutost ispod očiju, uklanjaju tamne fleke i šta sve ne. Pre nego što ispraznite džepove pokušajte da primenite neki od ovih besplatnih trikova

Ako su oči ogledalo duše, onda je duša mnogih ljudi tokom ovih kišnih dana natečena, tamna, umorna i naborana. Srećom, postoji način da ona za čas živne i podočnjaci netragom nestanu!

KREMA ZA HEMOROIDE

Modeli i glumci znaju ovu tajnu, izgleda oduvek. Naime krema protiv hemoroida brzo zateže natečene oči i smanjuje bore.

Ako vam je miris kreme prejak, pomešajte je sa malo svoje hidratantne kreme pre nanošenja.

ČAJ

Čaj s kofeinom, koji sadrži prirodni tanin, blagi je diuretik kojeg su dugo koristile još naše bake, a danas i modeli, kako bi smanjili podočnjake.

Dve filter kesice čaja natopite toplom vodom, a zatim ih malo rashladite u frižideru (nekoliko minuta), i svaku vrećicu stavite na po jedno oko. Nakon pet minuta vaše oči će biti osvežene.

AVOKADO

Mnogim ljudima umor donosi i tamne fleke ispod očiju, zbog koji izgledaju mnogo starije.

Ako niste stigli da se odmorite, isecite avokado i komade stavite ispod očiju ili pokušajte da namažete podočnjake kremom napravljenom od mlevenih badema i mleka, od kojih bi mogli posvetleti.

METALNE KAŠIKE

Uzmite dve metalne kašike i držite ih ispod mlaza hladne vode nekoliko minuta. Zatim donji deo kašike stavite ispod očiju 30 do 60 sekundi. Ledena hladnoća metala oživeće vaše umorne oči i istovremeno vam dodati energiju.

SVEŽI KRASTAVCI

Kad su vam oči crvene i otečene jednostavno isecite 2 kolutića svežeg krastavca, lezite i položite po jedan na svako oko, otprilike pola sata. Malo odmorite, a kad ustanete oči će vam biti svetlije, a vi ćete se osećati svežije.

GUME ZA DESNI S LEDENIM GELOM (ZA BEBE)

Nabavite 2 okrugle gume za desni (to bebe, zaleđeno, grickaju dok im rastu zubi, jer im olakšava izbijanje zubića i smanjuje bol) i stavite u zamrzivač dok se ne zalede. Zatim lezite i držite gumu na očima desetak minuta. Hladnoća ne samo da će smanjiti natečenost nego će i vas okrepiti.

(Telegraf.rs / MOJEZdravlje)