Znate li koji vitamin je ključan za mladolikost?

Svi mi bismo želeli da pronađemo elksir mladosti, odnosno lek koji će nam omogućiti da nikad ne ostarimo. S obzirom na to da tako nešto još uvek nije moguće, evo kako da sačuvate makar mladalački izgled svoje kože

Ako ste se pitali koje namirnice biste to mogli da konzumirate, što će očuvati svežinu i lepotu vašeg lica i tela, odgovor je jednostavan – sve što u sebi ima puno vitamina C!

Redovnim unosom vitamina C u organizam čuvate svoje zdravlje, štitite se od infekcija i upala, a samim tim čuvate mladolik izgled kože. Stručnjaci objašnjavaju da unosom većih doza svežeg voća i povrća sprečavate pojavu znakova starenja izazvanih delovanjem slobodnih radikala.

Kosa

Vitamin C predstavlja najefikasniji nutrijent za rast i snagu kose. Aksorbinska kiselina potpomaže stvaranje kolagena, koji je odgovoran za rast kose. Ipak, najbitnije je to što održava kosu jakom i zdravom.

Nokti

Vitamin C održava kožu zategnutom, hrani vezivna tkiva, kosti a samim time održava nokte zdravima. Ako vam nokti rastu usporeno, preporučujes se da povećate njegov unos. Jednostavno, jedite (ili pijte) što više pomorandži i drugih agruma, ali i svako drugo povrće i voće.

Koža

Ovaj vitamin kožu čini zdravom i lepom. Reguliše produkciju sebuma i bori se protiv slobodnih radikala koji ubrzavaju proces starenja Takođe, sprečava nastanak takozvanih staračkih pega, ojačava kapilare, odlaže nastanak proširenih vena i sprečava krvarenje desni. Dokazano je da zrele žene koje su čitavog života unosile puno vitamina imaju manje bora i nemaju problem sa suvom kožom.

(Telegraf.rs)