DRVOSEKSUALAC: On je pobedio metroseksualca, žene padaju na kolena pred njim! (FOTO)

Sigurno ste čuli za metroseksualce, koji su u muški svet nečujno uvukli depilaciju, kremice i lak za kosu, ali verovatno još ne znate za "drvoseksualce", najnoviji modni trend među muškarcima

Ako pratite modu možda ste već čuli za najnoviji trend oblačenja za muškarce. Tipovi koji se oblače prema tom, novom, trendu imaju zanimljiv naziv: drvoseksualci!

Novi trend se rodio iz duha vremena poslednje decenije, a drvoseksualac, koji je obrisao patos metroseksualcem, pojavio se u svom mačo, robusnom, drvosečastom stilu.

Ali šta je zapravo ta karirano-flanelska pojava zvana drvoseksualac?

- Metroseksualci su danas izumiruća vrsta. Njih su vrlo brzo zamenili muškarci koji pokazuju više zanimanja za to kako opstati u divljini, naravno, gradskoj divljini. Možete ih videti kako cupkaju za šankom čekajući svoje piće, ali izgledaju kao da mogu da obore norveški bor.

Izgleda kao čovek iz šume, a u stvari radi kao programer za dobru platu plus bonuse. Njegov ranac izgleda kao da je unutra sekira, a on u stvari nosi “MacBook Air” - ovako ih je opisao Tom Puzak sa portala "GearJunkie"

On dodaje još i to da postoji široka lepeza različitih drvoseksualaca. Imamo napredne drvoseksualce koji izgledaju robusnije, kao pravi divljaci. Oni otvaraju pivo lovačkim nožem i koriste retro filtere na instagramu. A tu su i oni finiji, “lajt” drvoseksualci, koji paze da im odeća ne bude izgužvana i Puzak predlaže da se oni, kao podvrsta, nazovu “metroseče”.

Postoje i protivnici ovog novog termina koji kažu da on nije legitiman, jer za te ljude već postoji legitiman izraz – “urbani šumar”, ali drvoseksualac je svež termin koji ima potencijal i negde se nadovezuje na izraz metroseksualac, za koji neki i dalje smatraju da predstavlja eufemizam za gej.

(Telegraf.rs / Jazebel)