Ove zime se nosi sve, osim CRNOG!

Nema razloga da budete tužni u depresivni što je napolju tmurno i oblačno. Barem ne što se mode tiče. Izronite iz sivila i nabacite boje na sebe!

Većina ljudi svoj vek provede noseći crnu, tamno-braon, teget ili sivu odeću. Međutim, ove zime to je totalno aut! Posebno kad je u pitanju psihičko zdravlje, pošto je dokazano da je šarenilo savršen lek za popravljanje raspoloženja!

Zato, drage dame, nema razloga više da se skrivate i promenite svoje šoping navike.

- Psiholozi su dokazali da boje imaju velikog uticaja na naše mentalno stanje. Pa tako, tople, svetle boje, poput crvene ili roze, imaju moć da aktiviraju dopaminske receptore u mozgu, odnosno, poboljšaju nam raspoloženje i samopuzdanje, povećaju koncentraciju, a čak i da pojačaju seksualnu želju – objašnjava Džul Stendiš, autorka knjige “How Not to Wear Black” i dodaje:

- S druge strane, nežne, hladnjikave zelene i plave nijanse, podstiču lučenje oksitocina, supstance koja nas umiruje i opušta – kaže ona.

Držite se ovih saveta kad osetite da je vreme za novi kaput, pantalone i džemper – opredelite se za komade u što veselijim bojama, u kojima će vam garantovano sam život, pa i najcrnja svakodnevnica, biti lepši.

(Telegraf.rs / Daily Mail)