Ovo je naslovna strana koja je S PRAVOM šokirala svet! (FOTO)

Redakcija danskog modnog magazina “Cover” bila je primorana da uputi javno izvinjenje zbog jedne krajnje ekstremne naslovnice, na kojoj je bila prikazana manekenka potpuno nezdravog izgleda

Ljubitelji mode u Danskoj, a potom i svuda u svetu, bili su užasnuti kada su u najnovijem broju magazina “Cover“ ugledali fotografiju ekstremno anoreksične manekenke. Kao što se zna, većina modnih agencija i časopisa u svetu prestala je s angažmanom premršavih devojaka, ali i mladića, a čak ni nešto podnošljiviji heroin-chic više nije nimalo u trendu.

Ovim povodom oglasila se Malene Maling, glavna i odgovorna urednica urednica magazina “Cover”, uputivši javno izvinjenje.

- Danas je veoma tužan dan za mene. Iako se naš list trudi da prikaže lepotu u svim svojim vidovima, slika sa naslovnice 103. izdanja nikako nije smela da ugleda svetlost dana. S obzirom na to da sam i sama majka maloletnih ćerki i ne držimo vagu u kući, oduvek sam se zalagala za to da je lepotu moguće naći u svim oblicima i svim godištima, pa smo tako, pre par brojeva na naslovnoj strani imali plus-size manekenku. Zato, ovo mi uopšte ne pada lako. Molim vas sve da mi oprostite, neće se ponoviti više nikad – napisala je gospođa Malene na zvaničnoj Fejsbuk stranici “Cover” magazina.

(Telegraf.rs)