ISPOVEST majke četvoro dece koja će vas ŠOKIRATI: Volela bih da sam rodila samo dvoje!

Iako svoju decu neizmerno voli, Britanka Alison Kuper smatra da bi život njene porodice i nje kao uspešne žene i majke, bio mnogo kvalitetniji da posle drugog deteta nije više rađala

Dok jedva uspeva da smesti svog dvogodišnjeg sina Luka u auto-sedište, dok on odbija da veže pojas, istovremeno doziva starijeg Riza (8) da požuri jer će zakasniti po njihove dve sestre Ejmi (16) i Amber (15) koje uskoro završavaju trening atletike i čas glume.

U tom trenutku je 19.30h i, čim pokupi svoje ćerke, Alison Kuper mora odmah da vozi 45 minuta nazad do kuće kako bi svojoj deci i mužu Marku, koji tek treba da dođe s posla, postavila večeru. A nakon toga ova majka treba još da ispegla ćerkama školske uniforme, da pregleda domaće zadatke Rizu i pročita priču za laku noć najmlađem Luku.

Ovako otprilike izgleda jedno uobičajeno veče 40-godišnje Britanke, sekretarice u stomatološkoj ordinaciji i majke četvoro dece.

Roditeljstvo, naravno, nije jednostavna stvar, ali Alison Kuper je potpuno sigurna da bi njoj mnogo lakše palo da je umesto četvoro rodila dvoje dece! Iako se ovakvo priznanje smatra tabuom, ova žena otvoreno kaže da smatra da bi se na njenom mestu sa ovim složila svaka majka.

- Ja obožavam svako od svoje četvoro dece, ali sam apsolutno svesna činjenice da bih sebi znatno olakšala život da sam se zaustavila na dvoje - kaže ova žena koja je prve dve ćerke dobila u prethodnom braku.

- Sa ove vremenske distance, bila sam potpuno zadovoljna sa dve ćerke. Rađanjem još dva sina u braku sa Markom veoma sam zakomplikovala život i nama kao, do tada, srećnim bračnim partnerima, ali i mojim starijim ćerkama koje su u tom trenutku pale u drugi plan - kaže ova iskrena žena koja se na treće dete odlučila zbog svog supruga Marka koji je tada imao samo sina iz prvog braka u čijem odrastanju, sticajem okolnosti nije učestvovao.

Sa četvrtim sinom Lukom, pak, zatrudnela je sasvim slučajno kada je bila sigurna da to ne može da se dogodi, ali nije imala hrabrosti da ode na abortus.

- Dok su ostale porodice odlazile vikendima zajedno na piknike, ja sam ostajala kući sa Rizom koji je prve dve godine života često bio bolešljiv. A prošlog leta nismo mogli da odemo na zakazani godišnji odmor jer je najmlađi Luk dobio upalu pluća.

- S druge strane, kada bih izašla sa svojim ćerkama u šoping, moj suprug bi mi zamerao što ostaje sam kod kuće sa naša dva sina koja su prilično nemirna deca. Zato stalno imam osećaj da sam razapeta između potreba svoje dece, vremena koje bi trebalo da provodim sa mužem, kućnih aktivnosti i posla.

Uz sve ovo, dupliranje potomstva za Alison je značilo da mora da osutane od svoje uspešne karijere menadžera u Londonu, ali i da se sa svojom porodicom preseli u veću kuću koja je za 90.000 funti bila skuplja od prethodne. Trebalo je kupiti i veći automobil, a troškovi hrane, na mesečnom nivou su, takođe, znatno porasli. Zbog toga, Alison i Mark nisu mogli da plaćaju boravak u vrtiću za decu nakon radnog vremena, već je ona marala da zatraži da ranije izlazi s posla kako bi stigla po decu.

Ona je dodala da se u javnosti žene koje su majke ustručavaju da priznaju ovako nešto, ali da su zato internet forumi prepuni komentara u kojima one žale zbog svojih odluka da rode više od jednog deteta.

- Nekad se pitam zašto nisam ranije posetila neki takav forum ili malo osluškivala tuđa iskustva. Da mi je neko ranije rekao kako je to imati puno dece, nikada ne bih ovoliko rađala! - kaže Alison.

Šta vi mislite, koja je to brojka idealna kada je rađanje dece u pitanju?

(Telegraf.rs / DailyMail)