Našminkajte se prema boji svojih očiju

Svaka žena može imati pogled zavodnice ako je vešta u izboru boja šminke i kombinovanju nijansi prilikom senčenja, jer svake oči imaju paletu boja koja se slaže uz njih

Monotoni tip šminkanja samo jednom nijansom senke za određen tip očiju odavno je zastareo, a zamenio ga je miks odgovarajućih tonova i tekstura koji se kombinuju bez obzira da li je u pitanju dnevna i za večernja prilika.

Ako pravilno odaberete boju šminke na kapcima, istaći ćete prirodnu boju svojih očiju, a u nekim slučajevima i promeniti celokupan izgled. Svetski poznata šminkerka Šarlot Tilburi koja ima i svoju liniju šminke savetuje kako da to postignete.

Bakarna i zlatna za plave

Igre kontrastnih boja uvek deluju atraktivni i zato tople zemljane boje savršeno pristaju hladnijim plavim očima. Bakarna i zlatna nijansa čine plave oči još plavijima, a tople metalik boje daju im dozu topline. Izvucite samo liniju oka tamnijim ajlajnerom, a ostatak kapka iznijansirajte mat senkom u kombinaciji pomenutih boja.

Savet plus: terakota, boja šampanjca, ali i narandžasta senka će učinit da imate pogled seksi zavodnice.

Crveni tonovi za zelenooke

Crvena je komplementarna boja zelenoj pa gledajte da na svojim zelenim očima nosite senke sa crvenim "prizvukom". Nijanse garneta, ametista i bronze mogu da izgledaju odlično, ali svakako treba da budete oprezni s njima. Ako preterate, možete delovati umorno, posebno ako vuku na ružičasto. Zato je savet da, pre nijansiranja, povučete strogu crnu liniju uz ivicu gornjeg kapka.

Savet plus: ljubičasta, siva i sedefasto srebrna daće vam nežan, ženstveniji izgled.

Tamnoplava i ljubičasta za braon oči

Ako ste devojka sa tamno smeđim očima malo je verovatno da ćete pogrešiti s izborom šminke. Ipak, najbolje bi bilo da birate zemljane tonove, te boja jantara i kobaltno plavu ili teget koje naglašavaju zelenkasti pigment u smeđim očima. Ljubičasta ili tamnoplava linija izvučena ajlajnerom ili masnom olovkom daće vam isti efekt kao i crna i daće predivan kontrast vašim očima.

Savet plus: izbegavajte senke sa svetlucavim efektima jer možete delovati prešminkano.

Neutralne smeđe nijanse za oči boje lešnika

Zlatna i boja smaragda naglašavaju maslinasti pigment u svetlo smeđim očima, dok neutralne smeđe pojačavaju njihovu jačinu. Na ivice kapaka nanosite zeleni ili čokoladno smeđi ajlajner, a sjaj ovakvih očiju istaknite primesom zlatne ili boje slonovače u unutrašnjim uglovima.

Savet plus: izbegavajte bež nijanse jer umrtvljuju, a intenzivne plave nijanse koristite samo za večernje prilike.

(Telegraf.rs / 24sata.hr)