Da li i vi razgovarate sa svojom decom o seksu? Evo koliko ljudi u svetu to radi

Kako vi svojoj deci odgovarate na pitanje “Kako se prave bebe?”. Da li se i dalje držite onih starinskih poput “decu donose rode” i“bebe rastu u kupusu” ili im otvoreno priznate šta su mama i tata radili da bi se ono rodilo

S obzirom na to da se mnogi opiru uvođenju obaveznog seksualnog vaspitanja u škole, ako se ne računaju internet i vršnjaci, deci jedino preostaje da o ovoj škakljivoj temi pričaju sa svojim roditeljima. Međutim, šta ako i oni zakažu?

Online anketa u kojoj je učestvovalo 2.000 roditelja pokazala je poražavajući rezultat da čak 36 posto roditelja nikada nije razgovaralo o seksu sa svojim mališanima.

Tek svaki deseti roditelj je pričao o seksu s decom već kad su imala samo dve-tri godine, dok su drugi čekali da klinci napune 10 godina.

Ipak, retko ko se od njih oseća prijatno dok priča o ovoj temi. Neki priznaju i to da izbegavaju razgovor o seksu, izmišljajući laži o tome kako nastaju deca, prenosi portal kliX.

Ipak, više od 50 odsto roditelja smatraju da bi trebalo da budu iskreniji kada pričaju sa svojom decom o stvarnom životu.

Pratite Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs)