Limun je ubica ćelija raka!

Već vekovima je poznato da je južno voće jedan od najvažnijih saveznika našeg zdravlja, a sada naučnici trde da čak i najteže bolesti mogu da se spreče uz malu pomoć moćnih kiselih plodova

Jedna od najnovijih vesti iz sveta medicine jeste da namirnica koju svi često koristimo, limun, uništava ćelije raka, odnosno zaustavlja razvoj tumora.

ODBIO JE PREPORUKU LEKARA: Jeo je ovu salatu i tvrdi da se izlečio od raka! (RECEPT) (VIDEO)

Naime, američki naučni institut za zdravlje u Baltimoru nedavno je objavio da je limun moćan prirodni proizvod za uništavanje kancerogenih ćelija.

SRPSKI KASAPINI PREPORUČUJU: Evo šta da jedete iz MESARE i šta je ZDRAVO! (VIDEO)

Utvrđeno je da je limun čak 10.000 puta snažniji od hemoterapije a što je veoma bitno, pritom ne utiče na zdrave ćelije. Jedino što još uvek nije objavljeno o kojoj se količini limuna radi, pa se zbog toga preporučuje veliki oprez!

Bez obzira na to, da je limun kao moćan antioksidans dokazani lek protiv raznih vrsta bolesti pa i raka, poznato je vekovima unazad. Beli luk i limun su osnovni sastojci starog tibetanskog leka, nastalog pre više od 2.000 godina za koji se zna da, između ostalog, sprečava nastanak tumora. Danas se govori o tome da limun ima najblagotvorniji efekat na ciste i tumore. Povoljno utiče na sve oblike raka, a posebno raka pluća, dojke, prostate, debelog creva i pankreasa.

Limun i zeleni čaj

Poznato je da katehini u zelenom čaju smanjuju mogućnost od pojave raka i infarkta, a naučnici su pokazali da se pozitivno dejstvo zelenog čaja povećava dodavanjem limunovog soka - pretežno zbog vitamina C. Zeleni čaj s limunom učiniće da organizam bolje apsorbuje katehine.

Još nešto o limunu - vitamin C popravlja imunitet organizma i usporava proces starenja, dok limunska kiselina neutrališe otrovne materije iz organizma, olakšava varenje i pospešuje sagorevanje masti. Selen ima antidepresivno dejstvo.

Na sreću, limun se može upotrebljavati tokom cele godine i to u različitim oblicima - kao limunada, dodatak čajevima, sokovima, sosovima, čorbama, slatkim i slanim kolačima, uz ribu, meso ...

Ne zaboravite da je i kora od limuna jestiva i korisna. Limonin iz kore limuna ima antiseptičko dejstvo a flavonoidi podstiču razmenu kiseonika u telu.

(Telegraf.rs / MojeZdravlje)