Profesor Dr Aleksandar Ljubić imenovan za zamenika generalnog sekretara svetske asocijacije perinatalne medicine

Profesor dr Aleksandar Ljubić, eminentni ginekolog i akušer MediGroup - najvećeg privatnog zdravstvenog sistema u Srbiji, izabran je za Člana saveta Svetske asocijacije perinatalne medicine u okviru koje će obavljati funkciju Zamenika generalnog sekretara ove značajne svetske institucije

Prvi mandat profesora Ljubića će trajati dve godine, sa mogućnošću ponovnog imenovanja 2017. godine.

Profesor dr Aleksandar Ljubić važi za jednog od najčuvenijih ginekologa u Srbiji, dok je njegova ekspertiza u oblasti reproduktivne medicine i na polju trudnoća sa visokim rizikom poznata širom zemlje.

Tokom poslednjih 15 godina, zahvaljujući radu njegovog stručnog tima, uspešno je urađeno desetine hiljada vantelesnih oplodnji, porođaja, kao i tretiranja visokorizičnih trudnoća.

Danas je jedan od čelnika u Opštoj bolnici "MediGroup", dok je svoje iskustvo dugo tri decenije sticao u Kliničkom Centru Srbije, na Medicinskom fakultetu u Beogradu, Specijalnoj ginekološkoj bolnici "Jevremova" danas članici MediGroupe, kao i brojnim usavršavanjima u SAD, Japanu, Velikoj Britaniji i Italiji. Redovni je profesor na DIU univerzitetu i predsednik   Upravnog odbora Klinike za dečiju neurologiju u Beogradu.

Rukovodilac je 10 međunarodnih i nacionalnih naučnih projekata i autor preko 450 članaka i oko 25 knjiga i poglavlja u njima.

Ovo naimenovanje profesora Ljubića je veliko priznanje za celokupan timski rad bolnice  MediGroup.

(Telegraf.rs)