"POŠALJI RECEPT" KONKURS: Anka Ivanović - brza torta sa jagodama (FOTO)

BRZA TORTA SA JAGODAMA

Potrebno je:

- 3 jaja

- 300g šećera

- 1 margarin

- 500g jagoda

- 750g keksa zlatni pek

- 2dcl mleka, ili soka od jagoda ili narandže

- 300g šlaga

- voda

Želite da idete u Veneciju, BESPLATNO? Prijavite se na FOTO KONKURS "Pošalji recept"!

Priprema:

1. Uvećoj posudi mikserom umutiti jaja i šećer, kada se dobro umuti dodati jedan margarin i mutiti da se masa ujednači.

2. U masu od jaja, margarina i šećera dodati jagode i mutiti da se jagode usitne.

3. 500g keksa staviti u najlonsku vrećicu i dobro usitniti oklagijom i dodati u masu sa jagodama sve dobro sjediniti varjačom i ostaviti 15 min da odstoji.

4. Odstajalu masu još malo umutiti mikserom.

5. 250g keksa umočiti u mleko ili sok i ređati na tacnu.

6. Na poređani keks sipati masu od keksa i jagoda, rasporediti da bude svugde jednako, prekriti alu folijom i staviti na sat vremena u frižider.

7. Uzeti čašu i sipati šlag u čašu koliko ima šlaga toliko dodati vode i umutiti šlag.

8. Ohlađenu tortu premazati šlagom i ukrasiti po želji. Tortu držati u frižideru. PRIJATNO!

(Telegraf.rs)