Ako mislite da ste debeli, ova haljina sve sakriva (FOTO)

Ukoliko još niste sigurni da li imate višak kilograma ili prosto niste zadovoljni svojim odrazom u ogledalu, postoje mali trikovi u odevanju za optičku liposukciju. A čak i da imate viška, to ne sme da vas spreči da budete i šik i seksi

Mnogo žena pati što zbog viška kilograma, što zbog manjka garderobe. A mnoge zbog oba problema istovremeno. Gojaznost predstavlja rizik za zdravlje, ali svakoj ženi i problem broj jedan kada je reč o lepoti, odnosno modi. Međutim, ukoliko žena prihvati sebe takvu kakva jeste, odabere garderobu prema obliku svog tela i koristi vizuelne trikove da prikrije nedostatke - biće i lepa, i šik, i seksi.

DEVOJKE, PRESTANITE S DIJETOM: Obline su ponovo u modi, a mršavice su OUT (FOTO)

Stilisti su smislili nekoliko pravila koja mogu da pomognu punačkijim ženama, ali i svim onim koje se tako osećaju, u odabiru prave garderobe.

Na prvom mestu - donje rublje ključno je prilikom kombinovanja sa odećom, ono se nikako ne sme urezivati u kožu, biti premaleno ili preusko. Tržište je prepuno inovativnih steznika koji kritične zone tela drže na okupu.

Takođe, važno je da izbegavaju džakaste stvari, kao i komade pripijene uz telo - i u jednom i drugom slučaju samo mogu još više da naglase višak.

Najbitnije da znaju šta su im nedostaci, pa da pravim komadima naprave balans u disproporciji. U tome će im najbolje pomoći ista boja od glave do pete, po mogućstvu tamnija, a to, slaže se većina modnih znalaca, najbolje rešava - prava haljina.

Zato im i preporučuju da im 50 odsto garderobe budu haljine.

Iako sve punije dame obožavaju maksi-haljine, koje svakako najbolje kamufliraju nedostatke, one ne moraju da budu njihov jedini izbor.

Haljina koja prati liniju tela sečena tik ispod grudi i midi-dužine istaći će najuži deo na vašem telu.

Takođe, haljina na prekolop s malom dozom asimetrije vizuelno će vam istaći najuži deo tela i izdužiti listove. V-izrez naglasiće dekolte i ramena, ovi modeli idealni su za žene koje žele da skrenu pažnju s bokova. Na strateškim mestima modeli svakako treba da prate liniju tela.

Maksi-haljine su udobne, mogu biti elegantne ali i opuštene za dnevne izlaske i šetnje po gradu… Najveća njihova prednost je što dosta toga mogu da sakriju i kamufliraju… Asimetrične široke pruge vizuelno će ispeglati svaku izbočinu.

Žene koje žele da prikriju stomak treba da se opredele za viši struk i gomilu nabora na zvonastoj haljini, ali slobodno mogu da istaknu noge.

Dame koje nemaju grudi, a imaju široke kukove, treba da biraju uže haljine, koje imaju gomilu detalja u gornjem delu.

One kojima je višak jednako raspoređen takođe mogu da se opredele za uže haljine, ali diskretnije i klasičnije u gornjem delu. Preporučuje se i kombinovanje haljine sa sakoom ili kardiganom.

Kombinezoni, koji su u modi poslednjih nekoliko sezona, takođe su odlični za dame sa viškom. U njima ćete biti totalno šik i glamurozne! I vitke.

Crno-belo je najzahvalnija kombinacijama uz koju je najlakše stvoriti vizuelni sklad tela. Konstrukcije sa oblinama tajna su u odbiru idealnog kroja pri čemu svakako gornji deo tela treba istaći belom bojom, a donji deo prekriti crnim materijalom dozvoljenog šireg kroja.

Vodoravne pruge detalj su od kojih krupne žene prezaju, ali one su zapravo saveznice vizuelne liposukcije, baš kao i pametni printovi u tamnim nijansama pozicioniranim na bočnim stranama tela.

Pantalone uprkos predrasudama mogu biti saveznice žena s oblinama, idealni modeli su cigaret krojevi čije se nogavice od kolena nadole sužavaju. Uz pantalone sa desenom najbolje je kombinovati strukirani monohromatski sako.

I na kraju, obuća nikako ne bi trebalo da bude ni premalena i preuska, stopalo u sveukupnom utisku stvaranja izdužene i mršavije figure takođe igra važnu ulogu. Pa tako zaobljeni vrh izbegavajte, on smanjuje veličinu noge, birajte blagi špic i kod elegantnije obuće svakako modele blago otvorenih prstiju.

(Telegraf.rs)